Ο Ζάκερμπεργκ θα καταθέσει ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου
Ο επικεφαλής και ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα καταθέσει ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου για να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με την προστασία δεδομένων και άλλα ζητήματα, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο σε ποια ή σε ποιες Επιτροπές θα καταθέσει, ανέφερε μια πηγή, ενήμερη της υπόθεσης.
Ο επικεφαλής και ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα καταθέσει ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου για να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με την προστασία δεδομένων και άλλα ζητήματα, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο σε ποια ή σε ποιες Επιτροπές θα καταθέσει, ανέφερε μια πηγή, ενήμερη της υπόθεσης.
Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας κάλεσε το Ζάκερμπεργκ να καταθέσει στις 10 Απριλίου, σε μια ακρόαση μαζί με τους διευθύνοντες συμβούλους της Alphabet και της Twitter.
Η Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής και οι Επιτροπές Εμπορίου της Γερουσίας επίσης κάλεσαν τον γενικό διευθυντή του Facebook να καταθέσει, χωρίς να έχουν οριστεί ημερομηνίες.
Μέλη του Κογκρέσου ζητούν απαντήσεις για το πώς τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών βρέθηκαν στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica, που κατηγορείται ότι τα χρησιμοποίησε για πολιτικούς σκοπούς.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
- Χοκς – Μπακς 110-112: Νίκη – ανάσα στην Ατλάντα με «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442