Ποιοι θα πληρώσουν ακριβότερο ΕΝΦΙΑ – Ανατροπές στις αξίες
Τέλος οι φτηνές περιοχές στα μάτια της Εφορίας. Υστερα από πολλά χρόνια η κυβέρνηση σχεδιάζει να σβήσει από τον χάρτη των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων τιμές των 550, 600 ακόμη και 700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Τέλος οι φτηνές περιοχές στα μάτια της Εφορίας. Υστερα από πολλά χρόνια η κυβέρνηση σχεδιάζει να σβήσει από τον χάρτη των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων τιμές των 550, 600 ακόμη και 700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Τα φτηνά ακίνητα θα γίνουν ακριβότερα για την Εφορία, οι φόροι που συνοδεύουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων – αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές – θα τραβήξουν την ανηφόρα ενώ πολλοί ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν φουσκωμένο ΕΝΦΙΑ.
Με τις εισηγήσεις των εκτιμητών ακινήτων στα χέρια της, η κυβέρνηση αρχίζει να καταστρώνει το σχέδιο των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες που θα φέρουν τα πάνω κάτω στην αγορά. Οι προτάσεις των εκτιμητών έδειξαν αυξήσεις στο 60% των περιοχών της χώρας ή σε 6.070 ζώνες, μειώσεις μόνο για το 23% ή σε 2.030 ζώνες ενώ στο υπόλοιπο 17% των περιοχών οι ειδικοί προτείνουν να παραμείνουν αμετάβλητες στα σημερινά επίπεδα.
Πάνω από τις μισές περιοχές της Στερεάς Ελλάδος μεταξύ των οποίων η Αττική, τα νησιά του Ιονίου, το Βόρειο Αιγαίο και οι περιοχές με έντονη τουριστική δραστηριότητα, θα δουν αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες.
Περισσότερα διαβάστε εδώ:
in.gr
- Κούλουμα στην Αθήνα με χαρταετούς, σαρακοστιανά και γλέντι, στο λόφο του Φιλοπάππου
- Η απίθανη ατάκα του Αλμέιδα: «Αν έπρεπε να μείνω εκτός για να αρχίσουμε να νικάμε, τότε δεν θα επιστρέψω»
- Ορκίστηκε η νέα μειοψηφική κυβέρνηση της Ολλανδίας – Ο Γέτεν ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας
- EE: Παγώνει την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
- Ομόνοια: Κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της Αθήνας – Διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Γερανίου
- Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι: Δεκάδες τα περιστατικά μέθης – Τα 6 ήταν ανήλικοι
