Έξι χιλιάδες θάνατοι ετησίως από εκπομπές NOx στη Γερμανία
Με τον θάνατο 6.000 ατόμων ετησίως συνδέονται οι εκπομπές ΝΟx, σύμφωνα με τη γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία περιβάλλοντος.
Στις εκπομπές οξειδίου του αζώτου οφείλονται, σύμφωνα με τη γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία περιβάλλοντος, 6.000 θάνατοι ετησίως.
Η αποκάλυψη αυτή αναμένεται να επιταχύνει τις απαγορεύσεις κίνησης των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στη γερμανική επικράτεια και ειδικότερα στις πόλεις όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.
Για την ώρα, πάντως, η αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει στις τεχνολογίες περιορισμού των βλαβερών ρύπων που εκλύουν οι πετρελαιοκινητήρες και στη διαφαινόμενη επικράτηση της ηλεκτροκίνησης, η οποία τοποθετείται χρονικά μετά το 2025.
Σε κάθε περίπτωση το σκάνδαλο παραποίησης ρύπων που ξέσπασε στον μεγαλύτερο γερμανικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών (VW), οδήγησε στη μείωση των πωλήσεων πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην τοπική αγορά, τάση που αναμένεται να ενισχυθεί μετά και τις αποφάσεις δημοτικών αρχών που επιβάλλουν περιορισμούς στην κίνηση αυτοκινήτων με κινητήρες diesel.
auto.in.gr
- Επσταϊν – Γαλλία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού πολιτισμού Τζακ Λανγκ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία
- «Πιστεύουν ότι η Λόρα κινδυνεύει & ζητούν από τις γερμανικές Αρχές να την βρουν» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
