
Η απάντηση Τσίπρα σε δημοσιογράφο του «Μακεδονικού» πρακτορείου [Βίντεο]
Μια στιγμή που δεν πέρασε απαρατήρητη από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής ήταν η ερώτηση δημοσιογράφου του πρακτορείου «ΜΙΑ» των Σκοπίων. «Εύχομαι σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija» της είπε ο πρωθυπουργός. Για ασόβαρη απάντηση, απόδειξη της ανευθυνότητας με την οποία χειρίζεται το ζήτημα μιλά η ΝΔ.
Μια στιγμή που δεν πέρασε απαρατήρητη από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής ήταν η ερώτηση δημοσιογράφου του πρακτορείου «ΜΙΑ» των Σκοπίων.
Αφού υπέβαλε τις ερωτήσεις της -συστήθηκε ως δημοσιογράφος του «Μακεδονικού» πρακτορείου- ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως «εύχομαι σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija».
«Και αυτό έχει μία αξία να το δείτε όλοι σας, διότι κάποιοι νομίζουν ότι πάμε να δώσουμε εμείς ένα όνομα το οποίο εδώ το χρησιμοποιούν πάνω από μία 25ετία, να μην πω μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ή εν πάσει περιπτώσει οποιοδήποτε άλλο όνομα από κοινού συμφωνήσουμε. Δεν προκρίνω το Gorna. Μπορεί να συμφωνήσουν οι ΥΠΕΞ κάτι άλλο» τόνισε.
Την ίδια ώρα, ο υπουργό Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, βρίσκεται στα Σκόπια, όπου πραγματοποιεί μπαράζ συνομιλιών με αξιωματούχους της γείτονος.
Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ, οι δύο άνδρες εξέφρασαν την βούλησή τους να προχωρήσουν στη λύση του ονοματολογικού που «θα ανοίξει τις πόρτες του μέλλοντος».
- Κοτζιάς από Σκόπια: Με έντιμο συμβιβασμό θα κερδίσουν και οι δύο πλευρές
ΝΔ: Ασόβαρη απάντηση, ανεύθυνοι χειρισμοί
«Με τη σημερινή ασόβαρη απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας σε Σκοπιανή δημοσιογράφο, ευχόμενος την επόμενη φορά που θα συναντηθούν να εκπροσωπεί την Γκόρνα Μακεδονία, επιβεβαιώνεται δυστυχώς πόσο ανεύθυνα και επιπόλαια χειρίζεται ο ίδιος και η Κυβέρνησή του τα εθνικά μας θέματα» σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
«Καλούμε τον Πρωθυπουργό, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει τις εθνικές ευθύνες του. Για τη Νέα Δημοκρατία δεν νοείται καμία συζήτηση για το όνομα της γείτονος, χωρίς την προηγούμενη αλλαγή του Συντάγματός της και την απάλειψη κάθε εκδήλωσης αλυτρωτισμού εκ μέρους της» συμπληρώνει.
in.gr
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα»
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι
- Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442