ΕΕ: «Πράσινο φως» για εξαγορά της Monsanto από την Bayer
Ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε υπό όρους την προτεινόμενη εξαγορά της Monsanto από τη Bayer.
Ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε υπό όρους την προτεινόμενη εξαγορά της Monsanto από τη Bayer.
«Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι μια μεγάλη επιτυχία και αποτελεί σημαντικό ορόσημο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bayer, Werner Baumann. «Μαζί με τη Monsanto, θέλουμε να βοηθήσουμε τους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο να μπορούν να παράγουν τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας, με πιο βιώσιμο τρόπο, που θα ωφελήσει τόσο τους καταναλωτές όσο και το περιβάλλον».
Η Bayer έχει λάβει εγκρίσεις για τη συναλλαγή από περισσότερες από τις μισές από τις 30 ρυθμιστικές αρχές , συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Βραζιλία και την Κίνα.
Οι όροι καλύπτουν ειδικότερα την εκποίηση ορισμένων επιχειρήσεων της Bayer, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας δραστηριότητας σπόρων, όπως η κανόλα, το βαμβάκι και η σόγια (με μικρές εξαιρέσεις που περιορίζονται στην περιοχή της Ασίας), την πλατφόρμα Ε & Α για υβριδικό σιτάρι, την παγκόσμια επιχείρηση γλυφοσινικού αμμωνίου καθώς και ορισμένα ζιζανιοκτόνα με βάση το glyphosate στην Ευρώπη, κυρίως για βιομηχανική χρήση. Επιπλέον, πρέπει να εκποιηθεί η παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα της Monsanto με το Nematicide NemaStrike.
Οι όροι προβλέπουν επίσης τη μεταφορά τριών ερευνητικών έργων της Bayer στον τομέα των μη επιλεκτικών ζιζανιοκτόνων και τη χορήγηση αδείας στο χαρτοφυλάκιο της ψηφιακής γεωργίας της Bayer. Η BASF είναι ο υποψήφιος αγοραστής αυτών των περιουσιακών στοιχείων.
Η συναλλαγή εξακολουθεί να υπόκειται σε συνήθεις συνθήκες κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της παραλαβής των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Η Bayer και η Monsanto συνεργάζονται στενά με τις αρχές – συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες – με στόχο το κλείσιμο της συναλλαγής στο δεύτερο τρίμηνο του 2018.
in.gr
- Πυρά Δούκα κατά κυβέρνησης για το νέο σύστημα ανάδειξης δημάρχων
- Αγρότες «πολιορκούν» το γραφείο του Τσιάρα στην Καρδίτσα – Εκρηκτικό κλίμα με κλούβες να κλείνουν τον δρόμο
- Ο Πάτρικ Γκίμπσον έγινε η «φωνή» του Τζέιμς Μποντ, αλλά δεν θα φορέσει το κοστούμι του 007
- Ολυμπιακός: Από την Αθήνα στην Αστάνα – Το ταξίδι των Πειραιωτών στο Καζακστάν (vid)
- Δημιουργήθηκε Μουσείο Μαθητικής Ιστορίας στο Κορακοβούνι Βόρειας Κυνουρίας
- Ανδρουλάκης: Live η τοποθέτησή του στη Βουλή για το «κυκλοφοριακό χάος και την υποβάθμιση των ΜΜΜ στην Αττική»

