Αντικατάσταση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ζήτησε ο Β.Λεβέντης
Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ζήτησε να αντικατασταθεί η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων «γιατί επέτρεψε περιπολία δύο ανθρώπων, ενώ οι άλλοι είχαν επτά».
Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
Ερωτηθείς για την εκ νέου απορριπτική εισήγηση της εισαγγελέως για την έκδοση των 8 Τούρκων που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα, ο κ. Λεβέντης συνέδεσε το συγκεκριμένο αίτημα με την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών λέγοντας: «Να δούμε τώρα τι θα γίνει με τους δύο δικούς μας. Γιατί εάν εκδώσουμε αποφάσεις για τους οκτώ, δύσκολα θα γυρίσουν πίσω και οι δύο δικοί μας».
Παράλληλα, ζήτησε να αντικατασταθεί η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων «γιατί επέτρεψε περιπολία δύο ανθρώπων, ενώ οι άλλοι είχαν επτά».
Σε σχέση με τα εξωτερικά θέματα, αναφερόμενος στο ζήτημα της επίλυσης του ονόματος της ΠΓΔΜ, ο κ. Λεβέντης επενέλαβε τη θέση του ότι «η Ελλάδα πρέπει να δώσει άλλου είδους ανταλλάγματα και διευκολύνσεις στο γειτονικό κράτος και να τις ανταλλάξει με το όνομα».
Για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «ο Τούρκος θέλει να διευρύνει τα χωρικά του ύδατα για να μπει στο παιχνίδι των υδρογονανθράκων».
Ερωτηθείς για τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε την άποψή του «να τιμωρηθεί ο Ιβάν Σαββίδης για την απρέπεια να φέρει όπλο δημοσίως σε αγωνιστικό χώρο, αλλά να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ» και συνέδεσε την τυχόν τιμωρία του ΠΑΟΚ με το Μακεδονικό λέγοντας: «Εάν τιμωρήσει την ομάδα ο πρωθυπουργός, θα πάθει μεγάλη λαχτάρα από τη Λάρισα και πάνω, καθώς είναι έτοιμος να παραδώσει το όνομα «Μακεδονία», και η Μακεδονία θεωρείται αδικημένη από «το κράτος του Κολωνακίου»».
Στην τηλεοπτική συνέντευξη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε ότι ο ίδιος εδώ και δύο χρόνια ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εξοπλιστικά και υποστήριξε ότι ο κ. Παυλόπουλος αντιτείνει ότι μετά την τροποποίηση του Συντάγματος δεν έχει ο ίδιος δικαιοδοσία να συγκαλέσει συμβούλιο για το θέμα αυτό, παρά μόνο εάν του το ζητήσει ο πρωθυπουργός.
Τέλος, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του μητροπολίτη Αμβροσίου, τον χαρακτήρισε «υπερβολικό άνθρωπο, ο οποίος δεν είναι αδιάφορος στο ποίμνιό του».
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
- Συντάξεις: Στις 19 Δεκεμβρίου οι πρώτες καταβολές
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά του Γερολιμένα Λακωνίας τα ξημερώματα