Μαριλένα Γεραντώνη

Την ελπίδα του ότι ο κουρδικός θύλακας του Αφρίν θα πέσει μέχρι απόψε το βράδυ στα χέρια των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων εξέφρασε ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σχεδόν δύο μήνες μετά την επιχείρηση «Κλαδί Ελαίας» που ξεκίνησε η Άγκυρα εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής στην περιοχή.

«Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως το Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ» δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα προς τοπικούς αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Από νωρίς χθες το πρωί η Άγκυρα είχε ανακοινώσει ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την κουρδική πόλη από όλες τις πλευρές, ενώ έχουν ήδη καταλάβει μια κοντινή πόλη και περί τα 90 κουρδικά χωριά.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε η Τουρκία, 3.393 «τρομοκράτες» έχουν εξουδετερωθεί -είτε έχουν σκοτωθεί είτε έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι-, ενώ η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος αναφέρει ότι περισσότεροι από 230 άμαχοι, μεταξύ αυτών 35 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τις σφοδρές μάχες που μαίνονται στον κουρδικό θύλακα.

Μολονότι ο Ερντογάν δήλωσε πως οι άμαχοι του Αφρίν απομακρύνονται με αυτοκίνητα μέσω ενός ειδικού διαδρόμου, κούρδοι αντάρτες αναφέρουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν όλους τους δρόμους και πως είναι πολύ δύσκολη η έξοδος των αμάχων από την πόλη.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο