
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται ο Ν.Μιχαλολιάκος
Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, με πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.
Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, με πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.
Ο πρόεδρος του Σώματος, σε συνέχεια επιστολής του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, με την οποία ζητούσε την παραπομπή των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, απέστειλε στην Επιτροπή νέα επιστολή με τα πρακτικά από την τοποθέτηση του Νίκου Μιχαλολιάκου, χθες, Πέμπτη, στην Ολομέλεια, όπου ο γγ της ΧΑ όχι μόνο φάνηκε να παρέχει πλήρη κάλυψη στους βουλευτές του ως προς το ζήτημα που ανέκυψε με τον βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά, αλλά από το βήμα της Βουλής κάλεσε τους έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές να προβούν σε δήλωση για το ποια είναι η πατρίδα τους.
Η σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία πλέον παραπέμπεται πλην των Κασιδιάρη και Ηλιόπουλου, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, έχει καθοριστεί για την Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 13.00.
«Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά και τα λεγόμενα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν έχουν προηγούμενο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορα της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ευπρέπειας, του πολιτικού διαλόγου, αλλά και τα σύνορα του μίσους και του διχασμού» αναφέρει στην νεότερη επιστολή του ο κ. Βούτσης.
Σημειώνει, δε, ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή για συμπεριφορά στο πλαίσιο κάποιας έντονης οξυμένης συζήτησης, αλλά για συμπεριφορά επαναλαμβανόμενη, συνειδητή και με την πλήρη κάλυψη του προέδρου και των λοιπών μελών της συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Κατόπιν των ανωτέρω, ο πρόεδρος της Βουλής απευθύνει παράκληση προς την Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 8 του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για τη συνολική εισήγηση της.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Κίνα: Ο Πούτιν επισκέπτεται τον Σι και σκορπά ανησυχία στη δύση και ταραχή στην Ταϊβάν
- Ακρίβεια: Παρατεταμένη η ακρίβεια στα καύσιμα – Έρχονται νέες αυξήσεις σε αμόλυβδη και diesel
- «Parallel Tales» – Η Ιζαμπέλ Ιπέρ γράφει μια κρυφή, σεξουαλική φαντασίωση για τον Βενσάν Κασέλ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/5): Πού θα δείτε το Άρσεναλ – Μπέρνλι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης
- Τραμπ: Αναδημοσίευσε συνέντευξη Παπασταύρου για την ενεργειακή διπλωματία
- Einstürzende Neubauten: Νέο μέλος, παλιός θόρυβος – Η θρυλική μπάντα του Βερολίνου γυρίζει σελίδα

