
Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν γερμανούς δημοσιογράφους στον Έβρο
Για παραβίαση απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης συνελήφθησαν δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι το απόγευμα της Παρασκευής στον Έβρο. Κρατούνται στο ΑΤ Διδυμοτείχου και αύριο, Σάββατο, θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Ορεστιάδας.
Για παραβίαση απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης συνελήφθησαν δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι το απόγευμα της Παρασκευής στον Έβρο. Κρατούνται στο ΑΤ Διδυμοτείχου και αύριο, Σάββατο, θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Ορεστιάδας.
Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα ηλικίας 31 και 33 ετών αντίστοιχα που όπως δήλωσαν εργάζονται για την δημόσια τηλεόραση ARD.
Το περιστατικό συνέβη στις 16:30 το απόγευμα στην περιοχή Πραγγίου Διδυμοτείχου και τα δύο άτομα συνελήφθησαν για παραβίαση της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ).
Ρεπορτάζ για Τούρκους μετανάστες
Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου.
Εκεί ισχυρίστηκαν ότι εργάζονται στο γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.
Κινητοποίηση από τη γερμανική πρεσβεία
Όπως αναφέρει το evros-news, υπάρχει ήδη κινητοποίηση τόσο του καναλιού που εργάζονται όσο και της Γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα που υπέπεσαν οι συμπατριώτες τους και ποια ακριβώς είναι η κατηγορία.
in.gr
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο