Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι δουλειά έχει ο Κόμπι Μπράιαντ στα Όσκαρ; [Βίντεο]

Τι δουλειά έχει ο Κόμπι Μπράιαντ στα Όσκαρ; [Βίντεο]

Ο αθλητισμός είναι θέαμα. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε. Γι' αυτό ίσως δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση πως ένας άνθρωπος «βγαλμένος» από τα παρκέ του δημοφιλέστερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, του περίφημου ΝΒΑ, βρίσκει χώρο ανάμεσα σε εκείνους του θεάματος, οι οποίοι απόψε το βράδυ θα διεκδικήσουν το περιζήτητο αγαλματίδιο στην απονομή των Όσκαρ.

Ο αθλητισμός είναι θέαμα. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε. Γι’ αυτό ίσως δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση πως ένας άνθρωπος «βγαλμένος» από τα παρκέ του δημοφιλέστερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, του περίφημου ΝΒΑ, βρίσκει χώρο ανάμεσα σε εκείνους του θεάματος, οι οποίοι απόψε το βράδυ θα διεκδικήσουν το περιζήτητο αγαλματίδιο στην απονομή των Όσκαρ.

Ο Κόμπι Μπράιαντ, κάτοχος πέντε δακτυλιδιών πρωταθλητή στο ΝΒΑ, θα βρεθεί μεταξύ των υποψηφίων για τα Όσκαρ 2018, στην 90η τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας, στο «Dolby Theatre», για την ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους «Dear Basketball» («αγαπημένο μπάσκετ»).

«Dear Basketball» – Film – Subtitulado from TITOSPORT, Servicios deportivos on Vimeo.

Η ταινία διαρκεί πέντε συναρπαστικά λεπτά, στα οποία «πρωταγωνιστεί» η επιστολή με την οποία ο παλαίμαχος παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς και θρύλος του ΝΒΑ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση τον Νοέμβριο του 2015 και η οποία δημοσιεύθηκε στο The Players Tribune. Μία επιστολή που αναβιώνει με εικόνες.

Η ταινία μικρού μήκους του Μπράιαντ έκανε πρεμιέρα, αποκλειστικά στις εκδόσεις της Verizon Media 90, την ίδια ημέρα που οι Λέικερς απέσυραν τη φανέλα του. Είναι ένα έργο με μερικούς εξαιρετικούς συντελεστές. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Γκλεν Κιν, γνωστός από την Disney για τις ταινίες «Η Μικρή Γοργόνα», «Η πεντάμορφη και το τέρας» και ο «Αλαντίν». Είναι «ντυμένη» με τη μουσική του Τζον Γουίλιαμς, νικητή πέντε Όσκαρ, που είναι υπεύθυνος για τα soundtrack «Η λίστα του Σίντλερ», «ET, ο εξωγήινος» και «Ο πόλεμος των άστρων».

Ο Κόμπι Μπράιαντ θα συναγωνιστεί για το αγαλματίδιο με το «Garden Party» (Βίκτορ Κλερ και Γκάμπριελ Γκραπερόν), το «Lou» (Ντέιβ Μάλινς και Ντέινα Μάρεϊ), το «Negative Space» (Μαξ Πόρτερ και Ρου Κουβαχάτα) και το «Revolting Rhymes» (Γιάκομπ Σου και Γιαν Λαχάουερ).

«Τα κινούμενα σχέδια ήταν πάντα στην ζωή μου» θυμάται ο Μπράιαντ σε συνέντευξή του στο περιοδικό People και προσθέτει: «Υπάρχει κάτι μαγικό, επειδή επίσης μεταφέρεται από τη μία γενιά στην άλλη».

Ο διάσημος αθλητής έκανε αισθητή την παρουσία του και στο γεύμα των Όσκαρ, σε μία αίθουσα χορού γεμάτη με την ελίτ του Χόλιγουντ. Ανάμεσά τους η Μέριλ Στριπ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Κρίστοφερ Νόλαν και άλλοι διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τότε ο Κόμπι Μπράιαντ αναζήτησε, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των εφημερίδων, μία θέση, όπου το ύψος του δεν θα …δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα στους άλλους.

Η «Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είναι η ταινία που σάρωσε τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ με συνολικά 13.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024