Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πορτοκάλογλου: Έκλαιγα με μαύρο δάκρυ στο «Σαν απόκληρος γυρίζω»

Πορτοκάλογλου: Έκλαιγα με μαύρο δάκρυ στο «Σαν απόκληρος γυρίζω»

O Νίκος Πορτοκάλογλου γιορτάζει φέτος τα 60 του χρόνια με μια περιοδεία όπου «πρωταγωνιστές» είναι οι χορωδίες Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων

O Νίκος Πορτοκάλογλου γιορτάζει φέτος τα 60 του χρόνια με μια περιοδεία όπου «πρωταγωνιστές» είναι οι χορωδίες Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων. O αγαπημένος τραγουδοποιός μιλάει στα Νέα για αυτή την εμπειρία.

Η ιδέα ξεκίνησε από μια πρόσκληση που έλαβα πρόπερσι από δύο μουσικά σχολεία: της Δράμας και ένα ιδιωτικό, το Ροδίων Παιδεία. Μου είπαν τότε ότι ετοιμάζουν αφιέρωμα στα τραγούδια μου. Ολο τον χρόνο η εργασία που έκαναν τα παιδιά ήταν να μάθουν είκοσι τραγούδια μου, τα οποία θα έπαιζε η ορχήστρα μου και θα ερμήνευε η χορωδία και κάποιοι μαθητές ως σόλο τραγουδιστές.

Μου πρότειναν αν ήθελα να παραβρεθώ κι εγώ. Πήγα με πολλή χαρά και γνώρισα τα παιδιά. Ηταν μια ωραία εμπειρία, επειδή μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα ιδιαίτερη επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα, εκτός από κάποιες σποραδικές εμφανίσεις σε πανεπιστήμια και σχολεία. Εζησα λοιπόν κάτι πρωτόγνωρο το οποίο με πήγε πίσω στη δική μου εφηβεία. Σε μια δύσκολη εποχή, την περίοδο της χούντας, σε ένα σχολείο σκοτεινό κα καταπιεστικό, το δημόσιο σχολείο της Νέας Σμύρνης. Είχα κάνει υπέροχους φίλους και παρέες, αλλά το κομμάτι της εκπαίδευσης ήταν θλιβερό και προς αποφυγήν. Οταν επισκέφθηκα το μουσικό σχολείο της Δράμας και είδα το περιβάλλον μέσα στο οποίο γινόταν το μάθημα, τις αίθουσες που ήταν γεμάτες μουσικά όργανα, ένιωσα κατ’ αρχάς ένα παράπονο, επειδή δεν είχε συμβεί ποτέ σε μένα. Μετά ένιωσα φυσικά μια τεράστια χαρά διότι υπήρχε αυτός ο θεσμός – των μουσικών σχολείων.

Το δεύτερο βήμα έγινε από μένα. Κάλεσα τα παιδιά των μουσικών σχολείων να γίνουν «χορωδία» στις συναυλίες μου. Ηταν καταπληκτική η επαφή και σ’ αυτό το πλαίσιο. Θυμάμαι ότι στην Καλαμάτα οι μαθητές ήρθαν παρότι οι συναυλίες ήταν τον Ιούλιο, όταν είχαν κλείσει τα σχολεία. Μας ακολούθησαν μάλιστα και στην επόμενη στην Πάτρα! Ηταν πολύ συγκινητικό να ακούω από τις εφηβικές φωνές «Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα». Ηταν κάτι που μου έφερε δάκρυα. Τότε αποφάσισα ότι αυτό θέλω να κάνω και αποφάσισα να το εξελίξω. Ετσι έφτασα στη «Σχολική εκδρομή». Θα κάνουμε αυτή την περιοδεία και σίγουρα μια επετειακή συναυλία – 21 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων – για να γιορτάσω και τα 60 μου χρόνια, με καλεσμένα μουσικά σχολεία από την Αθήνα, αλλά και συναδέλφους με τους οποίους έχω συνεργαστεί.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024