Συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά που εμπλέκεται και ο Νετανιάχου
Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε πολλά πρόσωπα που σχετίζονται με σημαντική εταιρεία τηλεπικοινωνιών στο πλαίσιο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, νέας έρευνας για διαφθορά στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε σήμερα, Κυριακή, πολλά πρόσωπα που σχετίζονται με σημαντική εταιρεία τηλεπικοινωνιών στο πλαίσιο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, νέας έρευνας για διαφθορά στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται «υψηλόβαθμα στελέχη» του ομίλου τηλεπικοινωνιών Bezeq, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, η εταιρεία φέρεται να έλαβε κάποια προνόμια με αντάλλαγμα την ευνοϊκή μεταχείριση του Νετανιάχου από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, που είναι μέλος του ομίλου Bezeq.
Την περασμένη Τρίτη, η αστυνομία εισηγήθηκε την άσκηση διώξης στον Νετανιάχου για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες είναι πολιτικά υποκινούμενες και απορρίπτει κάθε πιθανότητα να παραιτηθεί από το αξίωμά του.
Με βάση τις προτάσεις της αστυνομίας, ο γενικός εισαγγελέας θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη ή όχι στον πρωθυπουργό, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
