Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς φτάσαμε στον «Μαύρο πάνθηρα»

Πώς φτάσαμε στον «Μαύρο πάνθηρα»

Οι ήρωες που προέκυψαν από το λεγόμενο ρεύμα του Blaxploitation και, με τον τρόπο τους, οδήγησαν στη φετινή παραγωγή του «Μαύρου πάνθηρα», που παίζεται ήδη στους κινηματογράφους.

Τα κόμικς της Marvel μπορεί να καταπιάνονται με αφροαμερικανούς σούπερ ήρωες (οι οποίοι, όπως είναι φυσικό, κάνουν και το πέρασμά τους στον κινηματογράφο – πουλάει ακόμα αυτή η ιστορία), το σινεμά όμως, όπως και να το κάνουμε, τους έχει προλάβει.

Σύμφωνα με το Νέα χρειάστηκαν πολλά χρόνια από τη γέννηση της έβδομης τέχνης για να φτάσουμε μέχρι τον Σίντενϊ Πουατιέ της «Ζούγκλας του Μαυροπίνακα» (1955), και καμία δεκαπενταριά ακόμα μέχρι να απολαύσουμε τέτοιους δυναμικούς ήρωες στο σινεμά, όπως η παράδοση που άφησε πίσω του το λεγόμενο ρεύμα του Blaxploitation είναι εκείνη την οποία σήμερα το Χόλιγουντ προσπαθεί να «αρμέξει».

Καλό είναι όμως να θυμόμαστε πως τέτοιου είδους δράσεις ξεκινούν πάντα εκτός κυκλώματος. Ακολουθούν έξι ταινίες που, με τον τρόπο τους, άφησαν ένα μονοπάτι που οδηγεί μέχρι και στον «Μαύρο Πάνθηρα», ο οποίος προβάλλεται ήδη από την Πέμπτη στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Ράιν Κούγκλερ, ακολουθεί τον Τ’Challa, που μετά τον θάνατό του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda -ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου, απομονωμένου αφρικανικού κράτους-, επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τη θέση του στον θρόνο.

in.gr

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024