Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

Με πολύ κέφι, μουσική και χορό ρίχνει αυλαία και εφέτος το Τριώδιο. Μικροί και μεγάλοι μασκαράδες ετοιμάζονται για τις μεγάλες καρναβαλικές παρελάσεις το μεσημέρι της Κυριακής σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Με πολύ κέφι, μουσική και χορό ρίχνει αυλαία και εφέτος το Τριώδιο. Μικροί και μεγάλοι μασκαράδες ετοιμάζονται για τις μεγάλες καρναβαλικές παρελάσεις το μεσημέρι της Κυριακής σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Σύμφωνα με το Βήμα η καύση του βασιλιά Καρνάβαλου το βράδυ της Κυριακής της Τυρινής ή Τυροφάγου, όπως αλλιώς ονομάζεται η τρίτη και τελευταία εβδομάδα της αποκριάς παραδίδει την σκυτάλη στην Καθαρά Δευτέρα. Την πρώτη ημέρα της μεγάλης Σαρακοστής με τα νηστίσιμα εδέσματα να έχουν κυρίαρχη, αν όχι καθολική, θέση στο τραπέζι με την ελεύθερη χρήση του κρασιού να μετατρέπει αυτή τη Δευτέρα σε αποκορύφωμα της αποκριάς.

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα

Η Αθήνα συνεχίζει να ζει σε αποκριάτικους ρυθμούς με τις εκδηλώσεις που έχει οργανώσει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων σε όλη την πόλη. Εκδηλώσεις που φέτος έχουν χρώμα παραδοσιακό και πλαισιώνονται από μουσικές και σύγχρονα προγράμματα για παιδιά.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου η Πινακοθήκη (11.00), το Μουσείο «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» (11.00) και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» (12.00) δήμου Αθηναίων υποδέχονται τους μικρούς τους φίλους για να συμμετέχουν σε εικαστικές δράσεις, παραστάσεις και προγράμματα μουσειακής αγωγής, ενώ στις 19.00 ο Χορευτικός Σύλλογος Κουδουναραίων Διστόμου στην Αθήνα και οι Μορφές Έκφρασης θα παρελάσουν στο κέντρο της πόλης με αφετηρία την Ομόνοια και την πλατεία Μοναστηρακίου αντίστοιχα, παρασύροντας μαζί τους καρναβαλιστές σε ένα αλλιώτικο μεθυστικό περίπατο.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου οι Μορφές Έκφρασης ξεκινούν στις 12.00 το παραδοσιακό σεργιάνι στα στενά της Πλάκας από το σταθμό του μετρό Ακρόπολη, ενώ στις 12.00 η Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου θα πραγματοποιήσει μουσικό περίπατο στην Αγ. Βαρβάρα στα Άνω Πατήσια. Το απόγευμα στις 18.00 η παράδοση της Αποκριάς κάνει στάση στο Πολιτιστικό Κέντρο δήμου Αθηναίων «Μελίνα»,όπου το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος θα παρουσιάσει την παράσταση «Πανήγυρις εν Αθηναϊκό Άστυ» με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024