Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συγγνώμη από τη Sony για σκηνή της ταινίας Πίτερ Ράμπιτ

Συγγνώμη από τη Sony για σκηνή της ταινίας Πίτερ Ράμπιτ

Οι παραγωγοί της νέας ταινίας Πίτερ Ράμπιτ ζήτησαν συγγνώμη έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε μια σκηνή με έναν από τους χαρακτήρες της που εμφανίζει αλλεργική αντίδραση, όπως αναφέρει το BBC.

Οι παραγωγοί της νέας ταινίας Πίτερ Ράμπιτ ζήτησαν συγγνώμη έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε μια σκηνή με έναν από τους χαρακτήρες της που εμφανίζει αλλεργική αντίδραση, όπως αναφέρει το BBC.

Η επίμαχη σκηνή δείχνει έναν από τους χαρακτήρες της ταινίας, ο οποίος είναι αλλεργικός στα βατόμουρα, να δέχεται επίθεση με βατόμουρα από μια συμμορία λαγών.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, η Sony Pictures και οι παραγωγοί της αναφέρουν ότι «δεν θα έπρεπε να έχουν διακωμωδήσει» το ζήτημα αυτό.

Ακτιβιστές καταφέρθηκαν εναντίον της συγκεκριμένης σκηνής και κάποιοι χρήστες του Twitter χρησιμοποίησαν το hashtag #μποϊκοτάρετετονπίτερράμπιτ.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Παιδιά με Τροφικές Αλλεργίες» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «τα ‘αστεία’ με τις τροφικές αλλεργίες βλάπτουν την κοινότητά μας».

Εξάλλου, χιλιάδες άνθρωποι υπέγραψαν αίτηση διαμαρτυρίας με αποδέκτη τη Sony Pictures.

Η επίμαχη σκηνή περιλαμβάνεται στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Οι Περιπέτειες του Πίτερ Ράμπιτ» της Μπίατριξ Πότερ, της διάσημης βρετανίδας συγγραφέως εικονογραφημένων παιδικών βιβλίων, που άρχισε να προβάλλεται στους αμερικανικούς κινηματογράφους το σαββατοκύριακο.

Ο χαρακτήρας στην ταινία Τομ Μακ Γκρέγκορ, ο οποίος έχει αλλεργία στα βατόμουρα, δέχεται επίθεση από τον Πίτερ και τους φίλους του με τα συγκεκριμένα φρούτα, οι οποίοι μάλιστα φτάνουν στο σημείο να του βάλουν βατόμουρα στο στόμα διά της βίας και σταματούν μόνο όταν εκείνος κάνει ένεση αδρεναλίνης.

Χθες Κυριακή, η Sony Pictures ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ήταν λάθος των παραγωγών να περιλάβουν τη συγκεκριμένη σκηνή, «ακόμη και με έναν καρτουνίστικο, χονδροειδή τρόπο».

«Ειλικρινώς μετανιώνουμε που δεν είμαστε περισσότερο ενήμεροι και ευαίσθητοι απέναντι στο θέμα και ζητούμε συγγνώμη», σημειώνει η ανακοίνωση.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024