Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε επιστημονικές συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο

Πέντε επιστημονικές συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο

Τι κάνουν, και πως λειτουργούν τα ζευγάρια που διατηρούν έναν ευτυχισμένο γάμο; Πέντε  επιστημονικές έρευνες μας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.

Τι κάνουν, και πως λειτουργούν τα ζευγάρια που διατηρούν έναν ευτυχισμένο γάμο; Πέντε επιστημονικές έρευνες μας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.

1. Επιλέγουν σύντροφο που ξοδεύουν το ίδιο

Ο οικονομικός αναλυτής Scott Rick από το University of Michigan’s Ross School of Business και οι συνάδελφοι του ανέλυσαν τα οικονομικά εισοδήματα 1.000 παντρεμένων και μη ενήλικων και κατέληξαν ότι οι άνθρωποι τείνουν να επιλέγουν ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από τους ίδιους όσον αφορά τον τρόπο που ξοδεύουν. Δηλαδή οι σπάταλοι διαλέγουν οικονόμους ενώ οι πιο σφιχτοί, επιλέγουν σπάταλους. Σύμφωνα όμως με την έρευνα τα ζευγάρια που διαφωνούσαν πάνω στα οικονομικά θέματα μακροπρόθεσμα οδηγούνταν στο χωρισμό σε αντίθεση με εκείνους που συμφωνούσαν!

2. Κάνουν συχνά σεξ

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους το αν ταιριάζουν δύο άτομα σε σχέση με το χαρακτήρα παίζει δευτερεύοντα λόγο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ψυχολόγοι Michelle Russell and James McNulty του University of Tennessee. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Social Psychological and Personality Science το συχνό σεξ μπορεί να γίνει το καλύτερο φάρμακο για ένα γάμο, ακόμη κι αν ο γάμος βρίσκεται σε κρίση.

3. Λένε συχνά «σ’ ευχαριστώ» και «εμείς»

Κι όμως σύμφωνα με τις έρευνες αυτές οι δύο λέξεις αποτελούν το κλειδί της επιτυχημένης σχέσης σύμφωνα με τους ερευνητές του Arizona State University. Οι επιστήμονες μελέτησαν τη σχέση ζευγαριών που… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο imommy.gr

health.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024