Στις 12.30 το μεσημέρι έφτασε εν μέσω χειροκροτημάτων στο Σύνταγμα ο
Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο
για την ΠΓΔΜ.

Στα μεγάφωνα της πλατείας Συντάγματος ακουγόταν «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» ενώ οι διαδηλωτές έλεγαν προς τον κ. Θεοδωράκη «Σε ευχαριστούμε δάσκαλε».

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης θα παραμείνει μέχρι την έναρξη του συλλαλητηρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ στις 2 το μεσημέρι αναμένεται να βρεθεί στην εξέδρα που έχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να μιλήσει στους χιλιάδες διαδηλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 15:30 το Σάββατο σημειώθηκε επίθεση αντεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη κοντά στην Ακρόπολη. Οι άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του και έγραψαν απειλητικά μηνύματα.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος» ενώ έστειλε μήνυμα και στον κόσμο: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση και την ορμητικότητά τους».

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος».

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Την επίθεση στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη καταδίκασε όλος ο πολιτικός κόσμος.

in.gr