Αλέκος Παπαδόπουλος: Ανεδαφική η επιμονή να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία»
Ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος με παρέμβαση του στο θέμα της ονοματολογίας της ΠΓΔΜ χαρακτηρίζει ανεδαφική και καθόλου ρεαλιστική την επιμονή κάποιων να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην επιδιωκόμενη λύση.
Ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος με παρέμβαση του στο θέμα της ονοματολογίας της ΠΓΔΜ χαρακτηρίζει ανεδαφική και καθόλου ρεαλιστική την επιμονή κάποιων να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην επιδιωκόμενη λύση.
Συγκεκριμένα στη δήλωσή του αναφέρει:
«Η επιμονή να μην υπάρχει η ονομασία «Μακεδονία», ή παράγωγό της, στην επιδιωκόμενη λύση για την ΠΓΔΜ είναι ανεδαφική, καθόλου ρεαλιστική, και μακροπολιτικά μη συμφέρουσα. Το ασταθές γειτονικό κράτος εάν σταθεροποιηθεί εντασσόμενο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας μας.
»Είναι χρήσιμο να υπάρχει ένα γεωπολιτικό «αμορτισέρ» στα βόρεια σύνορά μας. Για να απορροφά τους κραδασμούς των Βαλκανίων που ως γνωστόν ζούσαν πάντα το παρόν με βάση τη ιστορία τους. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει περισσότερο από κανέναν άλλον, παρά από εμάς του ίδιους».
in.gr
- ΗΠΑ: Βύθισαν πολεμικό σκάφος του Ιράν στον Κόλπο του Ομάν – Επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ
- The Beatles: Το μέλος της θρυλικής μπάντας που βρέθηκε πρώτο πίσω από τα σίδερα της φυλακής
- Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Ο αδερφός της Μαρίας Λαδά ξεσπά στο in για τον άδικο θάνατο της ΑμεΑ αδερφής του
- Super League 2: Ο Ολυμπιακός Β’ «πλήγωσε» τον Πανιώνιο (2-1), φαβορί για την άνοδο η Καλαμάτα! (2-0)
- Πιθανόν νεκρός και ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ
- Νεκροί τρεις Αμερικανοί στρατιώτες στην επιχείρηση κατά του Ιράν – Πέντε τραυματίστηκαν

