Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξηγήσεις από την ΕΛΣ για το περιστατικό με το ασανσέρ

Εξηγήσεις από την ΕΛΣ για το περιστατικό με το ασανσέρ

Εξηγήσεις για το περιστατικό που συνέβη την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, όταν δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη της παιδικής χορωδίας της ΕΛΣ, εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ έδωσε η Εθνική Λυρική Σκηνή, σημειώνοντας πως δεν είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Εξηγήσεις για το περιστατικό που συνέβη την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, όταν 38 μέλη της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ μαζί με τη διευθύντρια της παιδικής χορωδίας, Κωνσταντίνα Πιτσιάκου, καθώς και επτά μέλη της χορωδίας της ΕΛΣ, εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ το οποίο οδηγεί από τον 3ο όροφο των καμαρινιών στη σκηνή, έδωσε η Εθνική Λυρική Σκηνή, σημειώνοντας πως δεν είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΛΣ, ο απεγκλωβισμός των ατόμων από τον ανελκυστήρα -χωρητικότητας 46 ατόμων και βάρους 3.500 κιλών- επετεύχθη μετά από περίπου μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά. Τρία από τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ όλοι όσοι εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ είναι καλά στην υγεία τους.

«Σύμφωνα με τον νόμο 3785/2009 σαφώς προβλέπεται ότι η ευθύνη για τη συντήρηση και λειτουργία των κτηριακών και μηχανικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (συμπεριλαμβανομένων και των εγκαταστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) ανήκει εξ ολοκλήρου στην ΚΠΙΣΝ Α.Ε. και στους αναδόχους της, και όχι στην ΕΛΣ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για τη διαλεύκανση του περιστατικού και επιφυλάσσεται για τις επόμενες νόμιμες ενέργειές της» καταλήγει η ανακοίνωση.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024