Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Σκοπιανό στο επίκεντρο του «μίνι» υπουργικού συμβουλίου

Το Σκοπιανό στο επίκεντρο του «μίνι» υπουργικού συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του «μίνι» υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι επαφές είχε ο πρωθυπουργός στο Νταβός, μεταξύ αυτών, και για το ζήτημα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ. Μετά την επιστροφή του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αρχίζει γύρο ενημερωτικών συναντήσεων για τις εξελίξεις στο ζήτημα του Σκοπιανού. Ήδη είχε συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο. Στις 18:30 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς το Σάββατο.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του «μίνι» υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι επαφές είχε ο πρωθυπουργός στο Νταβός, μεταξύ αυτών, και για το ζήτημα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, τόσο στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ όσο και στο περιθώριο του, και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα.

Στη συνάντηση συμμετείχε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Αμανατίδης, Κουίκ), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Μετά την επιστροφή του από το Νταβός, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
αρχίζει γύρο ενημερωτικών συναντήσεων. Ήδη το πρωί είχε συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον οποίο ενημέρωσε για το αποτέλεσμα της τρίωρης συνάντησης που είχε με τον Ζόραν Ζάεφ.

Στις 18:30 ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας προγραμματίζει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά για λίγη ώρα, καθώς θα αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο, πηγές της ΝΔ τόνιζαν ότι «είναι πολύ αργά για ουσιαστική ενημέρωση από τον πρωθυπουργό».

Ο πρωθυπουργός ήδη επικοινώνησε με την επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά και το ραντεβού έκλεισε για τις 12:30 το Σάββατο. Ωστόσο, η κ. Γεννηματά τόνισε κατά την επικοινωνία της με τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα μεταβεί θεσμικά στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντάς του ότι δεν έχει εξασφαλίσει συναινέσεις.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για μυστική διπλωματία και κινήσεις που διχάζουν τον ελληνικό λαό. Η ίδια ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για το οποίο ο Τσίπρας επιφυλάχθηκε.

Στις 13:30 ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στις 15:00 στο Μέγαρο Μαξίμου θα μεταβεί ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ στις 17:00 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Δείτε επίσης:

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024