Στα 1.262 έφτασαν τα κρούσματα της ιλαράς
Στα 1.262 έχουν ανέλθει πλέον τα κρούσματα της ιλαράς στη χώρα μας, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορούν στο διάστημα έως και σήμερα Πέμπτη.
Στα 1.262 έχουν ανέλθει πλέον τα κρούσματα της ιλαράς στη χώρα μας, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορούν στο διάστημα έως και σήμερα Πέμπτη.
Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.
Υπενθυμίζεται ότι το Φθινόπωρο του 2017 καταγράφηκαν και δύο θάνατοι σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς. Ο πρώτος αφορούσε βρέφος Ρομά 11 μηνών, ανεμβολίαστο, με υποκείμενη δυστροφία, το οποίο κατέληξε με κλινική εικόνα σηψαιμίας. Ο δεύτερος αφορούσε 17χρονο Ρομά, ανεμβολίαστο, που κατέληξε με κλινική εικόνα εγκεφαλίτιδας.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των κρουσμάτων είναι και περισσότερα από 30 άτομα, νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί δημοσίων νοσοκομείων, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) να καταγγέλλει ότι η έλλειψη αντιδραστηρίων για τον έλεγχο αντισωμάτων εκθέτει σε κίνδυνο υγειονομικό προσωπικό και ασθενείς.
Το ΚΕΕΠΝΟ υπενθυμίζει ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.
Διαβάστε επίσης:
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Μέσα στη «Φωλιά του Λύκου», το κρυφό αρχηγείο στο δάσος από όπου ο Χίτλερ διεύθυνε τον πόλεμο
- Yπόθεση Νεγκρέιρα: «Η Ρεάλ σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Μπαρτσελόνα»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
- Σέρρες: Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος – Γνώριζε καλά την περιοχή που εξαφανίστηκε
- Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν μου παίρνει κανείς δώρο τα Χριστούγεννα»

