Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρονικό εισιτήριο για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Ηλεκτρονικό εισιτήριο για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Η εξαγγελία «αυτή τη σεζόν θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο» σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία έχει ακουστεί πολλές φορές. Τώρα ανακοινώθηκε και από την Λυδία Κονιόρδο. Θα ισχύσει; «Από τον Μάιο» λέει η υπουργός Πολιτισμού...

Η εξαγγελία «αυτή τη σεζόν θα
εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο» σε αρχαιολογικούς χώρους και
μουσεία έχει ακουστεί πολλές φορές.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η ανακοίνωση της Λυδίας Κονιόρδου ότι τον ερχόμενο Μάιο οι επισκέπτες 13 αρχαιολογικών χώρων και μουσείων θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικό εισιτήριο άραγε θα επιβεβαιώσει ή θα αλλάξει την παράδοση; Ο καιρός γαρ εγγύς, η χορηγία της Εθνικής Τραπέζης και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ύψους 1,2 εκατ. ευρώ δεδομένη, οι υπογραφές με τον πάροχο θα πέσουν αύριο και οι προθέσεις της νέας προέδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, Αθηνάς Χατζηπέτρου, θετικές.

Οι επιφυλάξεις απέναντι στην είδηση είναι λογικές, όχι μόνο επειδή από το 2015 επί υπουργίας Νίκου Ξυδάκη ηλεκτρονικό εισιτήριο ακούμε και δεν βλέπουμε (για να μη θυμηθούμε τις εποχές του ΟΠΕΠ), αλλά κι επειδή οι ιθύνοντες παραδέχονται ότι το ΤΑΠΑ είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένο για να δεχθεί το βάρος μιας τόσο σοβαρής υποδομής (γι’ αυτό και θα ζητηθεί η συμβολή της Κοινωνίας της Πληροφορίας και του Οικονομικού Πανεπιστημίου).

Το απαραίτητο σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ERP) υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο, ώστε να εξασφαλιστεί ο σε πραγματικό χρόνο έγκυρος έλεγχος των εσόδων και η άμεση προστασία των χρημάτων υπέρ του ελληνικού Δημοσίου. Εποχή κατά την οποία ουδείς μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα ότι θα έχει προσληφθεί στο μεταξύ επαρκές προσωπικό για να διαχειριστεί τις απαιτητικές υποδομές.

Κι αυτό διότι ο οργανισμός λειτουργίας του ταμείου που προσδιορίζει τις αναγκαίες θέσεις εργασίας ακόμη δεν έχει πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις, ενώ εν συνεχεία θα πρέπει να ακολουθήσουν διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ και εκπαίδευση.

in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024