Η Τoyota το 2017 βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου καταγράφοντας συνολικές ταξινομήσεις 11.228 αυτοκινήτων, εκ των οποίων 10.026 επιβατικά, μέγεθος που οδήγησε την ιαπωνική φίρμα στην κορυφή της ελληνικής αγοράς εξασφαλίζοντας της μερίδιο 11,4%. Παράλληλα, η Toyota διέθεσε στην ελληνική αγορά και 1.166 επαγγελματικά μοντέλα αποσπώντας μερίδιο 17,6%.

Με αφορμή τα αποτελέσματα μιας ακόμα επιτυχημένης χρονιάς, Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς κ. Αριστείδης Αραβανής, ανέφερε ότι: «Bασιζόμενοι στην πελατοκεντρική φιλοσοφία της Τoyota, στα αξιόπιστα προϊόντα μας και στο οργανωμένο δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων μας, πετύχαμε άλλη μια πρωτιά τη χρονιά που πέρασε. Ευχαριστούμε θερμά τους πελάτες μας, για την προτίμηση και εμπιστοσύνη τους στην Τoyota και δεσμευόμαστε για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τους».

Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των αγοραστών Toyota για το 2017 στην ελληνική αγορά όπου συνολικά καταγράφηκαν 94.710 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, πρωταθλητής για την ιαπωνική φίρμα, αναδείχθηκε, για ακόμα μια φορά, το Yaris το οποίο με 5.508 ταξινομήσεις κατέκτησε την κορυφή της κατηγορίας του αλλά και της ελληνικής αγοράς εν συνόλω.

Ιδιαίτερη απήχηση είχε και το Aygo το οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση της κατηγορίας του με 1.491 ταξινομήσεις και μερίδιο αγοράς 11,3%. Σταθερή αξία στις προτιμήσεις των πελατών Toyota αποτέλεσαν τα Auris και Corolla τα οποία κατέγραψαν 1.341 και 452 ταξινομήσεις αντίστοιχα, εξασφάλισαν συνδυαστικά στην Τoyota τη δεύτερη θέση της κατηγορίας C.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη δυναμική αποδεικνύεται η παρουσία του C-HR το οποίο εξασφάλισε στην Toyota έναν εκπρόσωπο σε μια δημοφιλή και αναπτυσσόμενη κατηγορία.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο