Την πέμπτη νίκη του στον 2ο όμιλο του Basketball Champions League και
δεύτερη σερί εντός έδρας, που τον βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της
πρόκτισης στην επόμενη φάση, πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν
με 90-81 επί της Σαλόν, για την 11η αγωνιστική της διοργάνωσης.
Την πέμπτη νίκη του στον 2ο όμιλο του Basketball Champions League και δεύτερη σερί εντός έδρας, που τον βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκτισης στην επόμενη φάση, πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 90-81 επί της Σαλόν, για την 11η αγωνιστική της διοργάνωσης.
Κορυφαίοι στην επιτυχία του ήταν οι Λάκι Τζόουνς (22π., 9 ριμπ., 4 ασ), Θόδωρος Ζάρας (19π), Λίνος Χρυσικόπουλος (16π., 3 ριμπ., 5 ασ). Πρώτοι σκόρερ για τη Σαλόν ήταν οι Μπαστιέν Πινό (14π.), Λανς Χάρις (13π.).
Με ενέργεια, αμυντικά αντανακλαστικά και εκτελεστές του Τζόουνς, Χρυσικόπουλο, ο ΠΑΟΚ επέβαλε το ρυθμό του με το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Προηγήθηκε στο 6′ με +13 (19-6), επίπεδο γύρω από το οποίο διατήρησε τη διαφορά του ως το 9′ (24-15). Στο 12′ η Σαλόν πλησίασε στο καλάθι (28-26), με 3/3 τρίποντα από τον Ζάρα και ένα δίποντο από τον Τζόουνς, όμως, ο «Δικέφαλος» ξέφυγε με +6 στο 16′ (41-35).
Στις αρχές της τρίτης περιόδου ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο +8 (50-42), στην πορεία, ωστόσο, οι Γάλλοι… πάτησαν γκάζι και με επιμέρους σκορ 20-6, έγιναν “αφεντικά” στο παρκέ, στο 28′, με +6 (56-62). Οι «ασπρόμαυροι» αντέδρασαν γρήγορα, πήραν εκ νέου τα ηνία στο σκορ με τους Τζόουνς, Χρυσικόπουλο, Ζάρα (30′ 63-62), με το ματς να βρίσκεται σε ισορροπία στο 31′ με 65-65 και στο 35′ με 73-73.
Χρονικό σημείο που… όπλισαν από τα 6.75 οι Τζόουνς (2/2), Χρυσικόπουλος (1/1), έχοντας, επίσης, τη στήριξη και του Ζάρα (1/1 δίποντο), με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει «αέρα» 11 πόντων στο 37′ (84-73) και να «καθαρίσει», ουσιαστικά, με τη νίκη.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
LIVE: Κηφισιά - Πανσερραϊκός. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Κηφισιά - Πανσερραϊκός, για την πρώτη αγωνιστική των playouts της Super League.
Ο Ουέιντ Μπόλντγουϊν μίλησε για τον Σάσα Βεζένκοφ, τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο παίκτη στη φετινή Euroleague και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν - Οι λόγοι που ο σούπερ σταρ του Ολυμπιακού φουλάρει για το δεύτερο βραβείο του...
Γιώργος Πανταζόγλου
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας