Μεγαλύτερος εχθρός της Ρωσίας οι ΗΠΑ και μικρότερος οι τρομοκράτες
Το 66% των Ρώσων θεωρούν ότι η Ρωσία έχει εχθρούς. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Levada-Centr. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι Ρώσοι θεωρούν ότι εχθροί είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες σε ποσοστό 68%, η Ουκρανία (29%) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (14%).
Το 66% των Ρώσων θεωρούν ότι η Ρωσία έχει εχθρούς. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Levada-Centr.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι Ρώσοι θεωρούν ότι εχθροί είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες σε ποσοστό 68%, η Ουκρανία (29%) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (14%).
Ένα ποσοστό της τάξεως του 4% θεωρούν ότι εχθροί είναι «δημόσιοι υπάλληλοι, η κυβέρνηση και οι φίλοι του Πούτιν», ενώ ένα 5% πιστεύει ότι είναι εχθρός της Ρωσίας είναι οι τρομοκράτες και το «Ισλαμικό Κράτος».
Στο ερώτημα αν η Ρωσία έχει εχθρούς μόνο το 21% απάντησε ότι η Ρωσία δεν έχει εχθρούς ενώ το 13 % απάντησε «δεν ξέρω δεν απαντώ».
Τα ποσοστά αυτά διαμορφώθηκαν με βάση την απάντηση στο ερώτημα «ποιόν θα θεωρούσατε εχθρό της Ρωσίας;». Όπως διευκρινίζει το Levada-Centr στην ιστοσελίδα του το ερώτημα αυτό τέθηκε μόνο σε εκείνους που θεωρούν ότι η Ρωσία έχει εχθρούς, χωρίς καμία υπόδειξη και οι ερωτηθέντες μπορούσαν να δώσουν περισσότερες από μία απαντήσεις
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1-5 Δεκεμβρίου 2017, σε δείγμα 1600 ατόμων σε 48 περιοχές της Ρωσίας σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της προσωπικής συνέντευξης κατ οίκον.
ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr
- Η Σενεγάλη εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση της CAF: «Άδικη και άνευ προηγουμένου…»
- Βέροια: 24χρονη βρέθηκε άγρια ξυλοκοπημένη σε πυλωτή πολυκατοικίας – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
- Κρίση στο ειδύλλιο της OpenAI με τη Microsoft – Η Amazon είναι το τρίτο πρόσωπο
- «Μεγάλη Εικόνα»: Η Νίκη Λυμπεράκη την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο MEGA
- Τακτική η ενημέρωση Βορίδη από Βάρρα – στοιχεία θα καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στη δίκη Μελά-Ρέππα
- Ο Κακλαμάνης ζητά να μην διακοπεί η λειτουργία του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle

