Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απόπειρα αυτοκτονίας σύρου πρόσφυγα έξω από τα Ηνωμένα Έθνη

Απόπειρα αυτοκτονίας σύρου πρόσφυγα έξω από τα Ηνωμένα Έθνη

Σύρος πρόσφυγας, που ζει στο Λίβανο με την πενταμελή οικογένειά του, αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί έξω από τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, καθώς η οικογένειά του έχει στερηθεί τους τελευταίους μήνες της βοήθειας του ΟΗΕ, ανέφερε η σύζυγός του.

Σύρος πρόσφυγας, που ζει στο Λίβανο με την πενταμελή οικογένειά του, αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί έξω από τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, καθώς η οικογένειά του έχει στερηθεί τους τελευταίους μήνες της βοήθειας του ΟΗΕ, ανέφερε η σύζυγός του.

Ο 43χρονος Ριάντ Χαλάφ Ζιμπού, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έχυσε πάνω του βενζίνη και έβαλε φωτιά στον εαυτό του, στην βόρεια πόλη Τρίπολη, ανέφερε το λιβανέζικο κρατικό πρακτορείο ANI.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί «εγκαύματα τρίτου βαθμού» και το «35% του σώματός του έχει καεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκάμπριελ αλ Σάμπα, προσθέτοντας πως θα χρειαστεί «τουλάχιστον δύο μήνες θεραπείας».

Περισσότεροι από τους μισούς Σύρους πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί στον Λίβανο ζουν σε συνθήκες «ακραίας φτώχειας», σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, σε άτυπους καταυλισμούς ή σε ερειπωμένα κτίρια.

«Δεν έχουμε να φάμε, κανείς δεν μας στηρίζει»

«Δεν έχουμε χρήματα να φάμε, έχουμε συσσωρευμένα χρέη και ο σύζυγός μου είναι άνεργος, περνά τον περισσότερο χρόνο του ψάχνοντας μεροκάματο για να θρέψει την οικογένεια», είπε η σύζυγός του Νάντια Ζιμπού, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Εξαρτόμαστε από τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών, αλλά πριν τέσσερις μήνες τη διέκοψαν και δεν υπάρχει κανένας να μας στηρίξει», τόνισε.

Πριν τέσσερα χρόνια η οικογένεια Ζιμπού έφυγε από το Χαλέπι και εγκαταστάθηκε στο Λίβανο.

Ο ΟΗΕ σταμάτησε πριν μερικούς μήνες τη διανομή οικονομικής και επισιτιστικής βοήθειας στις οικογένειες των Σύρων προσφύγων για να διαθέσει αυτά τα κονδύλια σε φτωχότερα νοικοκυριά.

«Στις 5 Ιανουαρίου, δεν άντεξε να βλέπει άλλους Σύρους πρόσφυγες να λαμβάνουν επισιτιστική βοήθεια και φώναξε ‘γιατί ο καθένας παίρνει βοήθεια και όχι η οικογένειά μου», είπε η Ζιμπού για το σύζυγό της.

Στα τέλη Νοεμβρίου η Ύπατη Αρµοστεία των Ηνωµένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) είχε καταγράψει 997.905 Σύρους πρόσφυγες στο Λίβανο, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, οι συνθήκες φτώχειας έχουν οξυνθεί ανάμεσα στους πρόσφυγες, σύμφωνα με την UNHCR, με το 58% των νοικοκυριών να ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή με λιγότερο από 2,87 δολάρια (2, 39 ευρώ) ανά άτομο, την ημέρα.

ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024