Κατρούγκαλος: Παραδέχθηκε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση
Στην παραδοχή ότι υπάρχει υπερφολόγηση προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος λέγοντας ότι πιέσαμε το 20% των φορολογογούμενων «όχι γιατί είναι πλούσιοι αλλά επειδή είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν».
Στην παραδοχή ότι υπάρχει υπερφολόγηση προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός
Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος λέγοντας ότι πιέσαμε το 20% των
φορολογογούμενων «όχι γιατί είναι πλούσιοι αλλά επειδή είχαν τη
δυνατότητα να πληρώσουν».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ απέδωσε την υπερφορολόγηση σε συνδυασμό τριών παραγόντων. Στην φοροδιαφυγή, στο ότι ένα κομμάτι των πολιτών δεν έχει πλέον φοροδοτική ικανότητα αλλά και στα υψηλά πλεονάσματα που ζητούν οι δανειστές.
Αναφορικά με τους φόρους, επεσήμανε ότι «είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε καταφέρει να άρουμε το βάρος φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ αλλά το έχουμε ανακατανείμει. Πιέσαμε το 20% των φορολογουμένων όχι γιατί είναι πλούσιοι αλλά επειδή είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν και έτσι να αντισταθμίσουν τις απώλειες από εκείνους που δεν είχαν να πληρώσουν» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.
in.gr
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]
- Ντουπλάντις: «Ο Καραλής με πίεσε πολύ, απολαμβάνω να αγωνίζομαι εναντίον του» (vid)
- Οι τιμές του πετρελαίου δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα της αγοράς

