
Γερμανία: Ανησυχία μετά την απόδραση εννέα κρατουμένων
Ανησυχία και δυσπιστία εκφράζονται ανοιχτά για το σωφρονιστικό σύστημα της Γερμανίας, μετά την απόδραση εννέα κρατουμένων από φυλακή σε διάστημα πέντε ημερών. Την περασμένη Πέμπτη, τέσσερις κρατούμενοι χρησιμοποίησαν γωνιακό τρχό και σφυρί από το εργαστήριο φυλακών για να σπάσουν αγωγό εξαερισμού.
Ανησυχία και δυσπιστία εκφράζονται ανοιχτά για το σωφρονιστικό σύστημα της Γερμανίας, μετά την απόδραση εννέα κρατουμένων από φυλακή σε διάστημα πέντε ημερών.
Την περασμένη Πέμπτη, τέσσερις κρατούμενοι χρησιμοποίησαν γωνιακό τρχό και σφυρί από το εργαστήριο φυλακών για να σπάσουν αγωγό εξαερισμού. Στη συνέχεια σύρθηκαν κάτω από το περιμετρικό φράχτη. Η διαφυγή έγινε αντιληπτή ύστερα από 41 λεπτά.
Δύο από τους τέσσερις φυλακισμένους εκτίουν ποινές για κλοπή, επίθεση και εκβιασμό και σύμφωνα με πλήροφορίες παραμένουν ελεύθεροι.
Παρά τις εκκλήσεις για παραίτηση του Γερουσιαστή Δικαιοσύνης του Βερολίνου Ντερκ Μπεχρέντ, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει συγκεντρώσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την εξάλειψη των τρωτών σημείων στο σύστημα των φυλακών.
Το θέμα της μη επαρκούς φύλαξης στις φυλακές από όπου απέδρασαν οι κρατούμενοι έχει προκαλέσει τριβές στη γερμανική κυβέρνηση.
in.gr
- Η Γιουβέντους ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Λουτσιάνο Σπαλέτι ως το 2028
- Στο αυτόφωρο Μ. Σάββατο το μοντέλο και εγγονή γνωστού πολιτικού που συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών
- Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν την απαγόρευση των social media σε ανηλίκους, σύμφωνα με νέα έρευνα
- Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους λογιστές και έπεισαν 83χρονο να τους δώσει 15.000 ευρώ – Συνελήφθη 23χρονη
- Νίκο Σλότερμπεκ: Τον ήθελαν Ρεάλ και Μπάγερν, ανανέωσε με τη Ντόρτμουντ
- Δουδωνής: Η κτηνοτροφία της Λέσβου καταστρέφεται και η κυβέρνηση δίνει σόου τύπου Γεωργιάδη – Μέτρα τώρα