
Παλαιστίνιοι διαδηλωτές έκαψαν πορτρέτα του Μάικ Πενς στη Βηθλεέμ
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις Παλαιστινίων κατά των ΗΠΑ. Μικρή ομάδα διαδηλωτών έκαψε πλακάτ με φωτογραφίες του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς και του αμερικανού διαπραγματευτή για το Μεσανατολικό Τζέισον Γκρίνμπλατ στη Βηθλεέμ, λίγες μόλις ημέρες πριν από την περιοδεία και των δύο στην περιοχή.
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις Παλαιστινίων κατά των ΗΠΑ. Μικρή ομάδα διαδηλωτών έκαψε πλακάτ με φωτογραφίες του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς και του αμερικανού διαπραγματευτή για το Μεσανατολικό Τζέισον Γκρίνμπλατ στη Βηθλεέμ, λίγες μόλις ημέρες πριν από την περιοδεία και των δύο στην περιοχή.
Με φόντο το φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Βηθλεέμ, περίπου 30 άνθρωποι στάθηκαν σιωπηλοί, κρατώντας κεριά, στην Πλατεία της Φάτνης, δίπλα στην Εκκλησία της Γέννησης, το σημείο όπου για τους χριστιανούς γεννήθηκε ο Ιησούς. Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά στα πλακάτ.
«Η Βηθλεέμ καλωσορίζει τους αγγελιαφόρους της ειρήνης, όχι τους αγγελιαφόρους του πολέμου», έγραφαν τα πλακάτ με τις φωτογραφίες του Πενς και του Γκρίνμπλατ.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναμένεται να φτάσει στην περιοχή εντός της εβδομάδας αλλά οι Παλαιστίνιοι δηλώνουν ότι είναι ανεπιθύμητος και ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δεν πρόκειται να συναντηθεί μαζί του. Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε “ατυχή” την απόφαση αυτή της Παλαιστινιακής Αρχής.
Εντός της εβδομάδας θα μεταβεί επίσης στη Μέση Ανατολή και ο Γκρίνμπλατ ο οποίος είχε πολλές επαφές με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αξιωματούχους τους τελευταίους μήνες, σε μια προσπάθεια επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών που έχουν παγώσει από το 2014.
ΑΠΕ/Reuters,in.gr
- Αργεντινή: Εξορύξεις σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές παγετώνων προωθεί η κυβέρνηση Μιλέι – Θύελλα αντιδράσεων
- Euroleague: Ποιος από τους δύο θα ήθελε περισσότερα playoffs «αιωνίων»; (vids)
- «Artemis II»: Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες της NASA
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
