Μόσχα: H Πιονγκγιάνγκ επιθυμεί απευθείας συνομιλίες με Ουάσινγκτον
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα επιθυμεί να διεξαχθούν απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ επιδιώκοντας να λάβει εγγυήσεις από την Ουάσινγκτον σχετικά με την ασφάλειά της, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα επιθυμεί να διεξαχθούν απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ επιδιώκοντας να λάβει εγγυήσεις από την Ουάσινγκτον σχετικά με την ασφάλειά της, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επισήμανε ότι ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον σχετικά με τις προθέσεις της Πιονγκγιάνγκ, όταν οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο περιθώριο μιας διάσκεψης στη Βιέννη.
«Γνωρίζουμε ότι η Βόρεια Κορέα θέλει πάνω απ’ όλα να μιλήσει με τις ΗΠΑ σχετικά με το θέμα των εγγυήσεων για την ασφάλειά της. Είμαστε έτοιμοι να το υποστηρίξουμε αυτό, είμαστε έτοιμοι να διευκολύνουμε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις» είπε ο Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Οι αμερικανοί συνάδελφοί μας (μεταξύ αυτών) ο Ρεξ Τίλερσον το άκουσαν αυτό» πρόσθεσε ο ρώσος υπουργός.
ΑΠΕ/Reuters,in.gr
- «Ο πατέρας ήταν γεμάτος αίματα» – Τι λέει μάρτυρας της τραγωδίας με το 2χρονο και το πίτμπουλ
- Κίνα: Ο «αναπνευστήρας» της Ρωσίας στον πόλεμο κυρώσεων
- Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: Σκάνδαλο στις παραβάσεις των κανόνων ασφαλείας – Αγνοήθηκαν οι ανησυχίες των ενοίκων
- Από την Ολυμπιάδα, στα καρτέλ: Ο snowboarder ναρκοβαρώνος Ράιαν Γουέντινγκ στους 10 πιο επικίνδυνους του FBI
- Η Ρωσία τερματίζει τις στρατιωτικές συμφωνίες με Πορτογαλία, Γαλλία και Καναδά
- Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Κρήτη – Νεκροί μέσα σε λέμβο οι 18 μετανάστες



