Ο Sergio Marchionne επικεφαλής του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles επιβεβαίωσε ότι ο αμερικανο-ιταλικός όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συνεργασία με τον όμιλο Hyundai με στόχο την από κοινού εξέλιξη τεχνολογίας, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο οποιασδήποτε άλλης μορφής συνεργασίας οικονομικής φύσης και την πιθανότητα συγχώνευσης.

«Προμηθευόμαστε ήδη εξαρτήματα από την Hyundai. Μένει να δούμε αν μπορούμε να συνεργαστούμε και σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα η εξέλιξη συστημάτων μετάδοσης και η τεχνολογία κυψελών καυσίμου», δήλωσε ο επικεφαλής της FCA συμπληρώνοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Με δεδομένη την συνεχή φημολογία που περιβάλλει τον όμιλο σε σχέση με μια ενδεχόμενη συγχώνευση ιδίως μετά την αποτυχημένη απόπειρά του να συγχωνευτεί με την GM το 2015, ο Sergio Marchionne ερωτήθηκε κατά πόσο η συνεργασία με την Hyundai θα μπορούσε να οδηγήσει σε συγχώνευση, με το Νο1 της FCA να απαντά ότι δεν το νομίζει.

Παρ΄όλα αυτά, η Hyundai δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και αρνείται τις διαπραγματεύσεις με την FCA, σημειώνοντας μόνο ότι «το ενδιαφέρον από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για τα προηγμένα συστήματα μετάδοσής και την τεχνολογία κυψελών καυσίμου είναι ευπρόσδεκτο».

auto.in.gr