Απελάθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Αιγύπτου
Ο πρώην πρωθυπουργός της Αιγύπτου Αχμέντ Σαφίκ, ο οποίος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά του να είναι υποψήφιος για την προεδρία, απελάθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε η οικογένειά του, και βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στο Κάιρο.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Αιγύπτου Αχμέντ Σαφίκ, ο οποίος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά του να είναι υποψήφιος για την προεδρία, απελάθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε η οικογένειά του, και βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στο Κάιρο.
Ο Σαφίκ, πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας και υπουργός, εθεωρείτο ο ισχυρότερος εν δυνάμει αντίπαλος του προέδρου Αμπντελφατάχ αλ-Σίσι, που θα είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία τον επόμενο χρόνο.
Πηγές του αεροδρομίου του Καΐρου δήλωσαν ότι ο Αχμέντ Σαφίκ έφθασε στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα με ιδιωτικό αεροσκάφος, ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι παρελήφθη από αυτοκινητοπομπή που τον περίμενε έξω από το αεροδρόμιο.
Το πρακτορείο WAM των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, συμμάχου της κυβέρνησης του αλ-Σίσι, μετέδωσε ότι ο Αχμέντ Σαφίκ αναχώρησε για την Αίγυπτο, χωρίς άλλες διευκρινίσεις, ενώ η οικογένειά του παρέμεινε στα ΗΑΕ.
Η κόρη του Μέι Σαφίκ δήλωσε στο Reuters ότι οι αρχές τον πήραν από το σπίτι του και τον έστειλαν στο Κάιρο.
«Θα φεύγαμε για ταξίδι στη Γαλλία. Ηρθαν και τον πήραν. Τον απέλασαν με ιδιωτικό αεροσκάφος. Είπαν ότι θα τον απελάσουν στην Αίγυπτο», δήλωσε η κόρη του.
«Ακριβώς διότι ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία, τον απέλασαν στην Αίγυπτο και δεν ξέρω τι θα του κάνουν», πρόσθεσε.
ΑΠΕ,in.gr
- Πώς θα παραμείνουν ασφαλιστικά «καλυμμένοι» οι αγρότες [πίνακας]
- Πούτιν: Οι εχθροί της Ρωσίας γνωρίζουν πώς θα καταλήξει η κατάσταση αν χρησιμοποιήσουν πυρηνικά εναντίον μας
- Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και Σύνδεσμος Δήμων συνεργάζονται για την προστασία του Υμηττού
- Μπαρτζώκας: «Ψυχολογικά δεν είμαστε στα καλύτερα μας» – Τι είπε για Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ
- ΑΔΕΔΥ: Καλεί στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο εν όψει της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή – Στάση εργασίας στις 27/2
- Κυψέλη: Παραδόθηκε ο 64χρονος που επιχείρησε να βιάσει 25χρονη ΑμεΑ