Eurostat: Στο 20,6% η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο
Στο 20,6% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2017, σε σχέση με τον Ιούλιο (20,9%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε σχέση με την περασμένη χρονιά (από 23,4% σε 20,6% και από 13,1% σε 10,2%, αντίστοιχα, μεταξύ Αυγούστου 2016 και Αυγούστου 2017).
Στο 20,6% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2017, σε σχέση με τον Ιούλιο (20,9%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε σχέση με την περασμένη χρονιά (από 23,4% σε 20,6% και από 13,1% σε 10,2%, αντίστοιχα, μεταξύ Αυγούστου 2016 και Αυγούστου 2017).
Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα διαμορφώθηκε τον Αύγουστο σε 984.000. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 17,2% και στις γυναίκες στο 24,9%. Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) μειώθηκε στο 40,2%, έναντι 41,4% τον Ιούλιο.
Συνολικά στην Ευρωζώνη, τον Οκτώβριο, η ανεργία έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2009 και στην ΕΕ από το Νοέμβριο του 2008. Ειδικότερα, στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 8,8% από 8,9% το Σεπτέμβριο, ενώ το ίδιο διάστημα στην ΕΕ μειώθηκε στο 7,4%, από 7,5%. Έναν χρόνο πριν, τον Οκτώβριο του 2016, η ανεργία στην Ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 9,8% και 8,3% αντιστοίχως.
Επιπλέον, εκτιμάται ότι τον Οκτώβριο ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ ανήλθε στα 18,243 εκατομμύρια και στην Ευρωζώνη στα 14,344 εκατομμύρια.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (20,6% τον Αύγουστο) και στην Ισπανία (16,7%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,7%), στη Μάλτα (3,5%) και στη Γερμανία (3,6%).
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (40,2% τον Αύγουστο), στην Ισπανία (38,2%) και στην Ιταλία (34,7%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στη Γερμανία (6,6%) και στην Τσεχία (7,2%). Τον Σεπτέμβριο η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 18,6% και στην ΕΕ στο 16,5%.
ΑΠΕ,in.gr
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)










































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442