Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ για Β. Κορέα: Θα το φροντίσουμε

Τραμπ για Β. Κορέα: Θα το φροντίσουμε

«Θα το φροντίσουμε» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη στον Λευκό Οίκο, μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

«Θα το φροντίσουμε» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη στον Λευκό Οίκο, μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

«Θα το φροντίσουμε. Είναι μια κατάσταση την οποία μπορούμε να χειριστούμε» τόνισε στους δημοσιογράφους.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε νωρίτερα την εκτόξευση πυραύλου. Ο αμερικανικός στρατός εκτιμά πως πρόκειται για διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ρομπ Μάνινγκ τόνισε πως ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το Σάιν Νι της Β. Κορέας και διένυσε περίπου 1.000 χιλιόμετρα μέχρι να προσγειωθεί στη θάλασσα της Ιαπωνίας και εντός της ιαπωνικής Οικονομικής Αποκλειστικής Ζώνης.

Δηλώσεις Τζιμ Μάτις

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις υπογράμμισε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε έφθασε σε ύψος μεγαλύτερο όλων των προηγούμενων που είχε εκτοξεύσει η Πιονγκγιάνγκ.

Επίσης, εξήγησε ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να «χτυπήσει οπουδήποτε στον κόσμο» με έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

Δηλώσεις Ρεξ Τίλερσον

Στο τραπέζι παραμένουν οι διπλωματικές επιλογές για τη διευθέτηση της πυρηνικής κρίσης με τη Βόρεια Κορεά, δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγιάνγκ.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να λάβει νέα μέτρα», για το ζήτημα, πέρα από τις ήδη εγκεκριμένες κυρώσεις του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον Ρεξ Τίλερσον, στα μέτρα θα πρέπει να περιλαμβάνεται «το δικαίωμα να απαγορεύεται η κυκλοφορία στη θαλάσσια περιοχή που επιτρέπει τη μεταφορά αγαθών προς και από τη Βόρεια Κορέα»,

Μαρία Πετροπούλου

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024