Συγγενείς του Ερντογάν κατηγορούνται για εμπλοκή σε offshore
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγόρησε συγγενείς του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι μετέφεραν πολλά εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό υπεράκτιας εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν αυτές τις συναλλαγές.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγόρησε συγγενείς του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι μετέφεραν πολλά εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό υπεράκτιας εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν αυτές τις συναλλαγές.
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), κατηγόρησε έναν από τους γιους του προέδρου, τον Μπουράκ και έναν από τους αδελφούς του, τον Μουσταφά, ότι μετέφεραν μεγάλα ποσά στον λογαριασμό μιας εταιρείας την οποία άνοιξαν το 2011 στη Νήσο του Μαν.
Η Νήσος του Μαν βρίσκεται στη θάλασσα της Ιρλανδίας. Είναι κτήση του βρετανικού στέμματος και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις την χαρακτηρίζουν φορολογικό παράδεισο.
Ο Κιλιτσντάρογλου, στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του CHP στην Άγκυρα, αναφέρθηκε σε μια σειρά συναλλαγών που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2012. Κρατούσε στα χέρια του έγγραφα που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν τα λεγόμενά του.
«Ζητάς από τους συμπολίτες σου να πληρώνουν τους φόρους τους (…) ενώ στέλνεις τα ίδια τα παιδιά σου, τους συγγενείς σου, να ιδρύσουν μια εταιρεία σε ένα νησί και να μεταφέρουν εκατομμύρια δολάρια», είπε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο Ερντογάν.
Ο ηγέτης του CHP πρόσθεσε ότι έχει αντίγραφα τραπεζικών λογαριασμών που δείχνουν τις συγκεκριμένες συναλλαγές και συνέχισε, απευθυνόμενος πάντα στον Ερντογάν: «Αν είσαι έντιμος, θα κάνεις αυτό που πρέπει».
Οι βουλευτές του CHP αποδοκίμασαν έντονα τον Ερντογάν, φωνάζοντας ρυθμικά: «Ταγίπ, παραιτήσου».
Ο δικηγόρος του Τούρκου προέδρου, ο Αχμέτ Εζέλ, απάντησε ότι οι ισχυρισμοί του Κιλιτσντάρογλου «σε βάρος του πελάτη μου είναι όλοι ψευδείς και τα έγγραφα που έδειξε είναι πλαστά», μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.
Το κυβερνών κόμμα AKP απέρριψε επίσης τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τις «ψευδείς, απρεπείς».
Την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Κιλιτσντάρογλου, αφού ο τελευταίος κατήγγειλε ότι συγγενείς και πρώην συνεργάτες του προέδρου έχουν μεταφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά σε υπεράκτια εταιρεία. Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι έχει «έστω και μια δεκάρα στο εξωτερικό».
ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Τέλος από τη Μύκονο Betsson ο Έβανς – Ποιος είναι ο λόγος που αποχωρεί…

