Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ανοίγουν φάκελοι εγκλείστων που εκτίουν ποινή σε ψυχιατρεία

Ανοίγουν φάκελοι εγκλείστων που εκτίουν ποινή σε ψυχιατρεία

Το ευαίσθητο πεδίο της ψυχικής ασθένειας - «άβατο» για τη Δικαιοσύνη, αγγίζει η πρωτοβουλία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, να ανοίξουν οι φάκελοι 125 πασχόντων, οι περισσότεροι εκ των οποίων παραμένουν στα αζήτητα δημόσιων ψυχιατρείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το ευαίσθητο πεδίο της ψυχικής ασθένειας – «άβατο» για τη Δικαιοσύνη, αγγίζει η πρωτοβουλία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, να ανοίξουν οι φάκελοι 125 πασχόντων, οι περισσότεροι εκ των οποίων παραμένουν στα αζήτητα δημόσιων ψυχιατρείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Με εντολή της ανώτατης λειτουργού, έχουν ήδη οριστεί δυο εισαγγελείς, ένας σε κάθε πόλη, οι οποίοι και θα μελετήσουν τους φακέλους των ασθενών, τις δικαστικές αποφάσεις που τους έθεσαν σε καθεστώς ελλείψεως καταλογισμού, αλλά και το κατά πόσο υφίστανται σήμερα οι λόγοι εγκλεισμού τους.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 55 πρόσωπα στο δημόσιο ψυχιατρείο της Θεσσαλονίκης και 75 στα ψυχιατρικά καταστήματα της Αθήνας, το Δαφνί και το Δρομοκαϊτειο, τα οποία – σύμφωνα με πηγές – μετρούν δεκαετίες στα ιδρύματα, έχοντας πολλές φορές χάσει πλήρως την επαφή με το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ελευθερία Κόλλια

in.gr

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024