
«Παράθυρο» για συναίνεση ανοίγει ο Δραγασάκης
Την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων και κοινής στάσης σε κρίσιμα ζητήματα που άπτονται της διεθνούς θέσης της Ελλάδας, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.
Την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων και κοινής στάσης σε κρίσιμα ζητήματα που άπτονται της διεθνούς θέσης της Ελλάδας, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.
«Η ίδια η έξοδος από τα μνημόνια χωρίς νέα προαπαιτούμενα και ο χαρακτήρας του μεταμνημονιακού καθεστώτος θα εξαρτηθούν και από τη δυνατότητά μας να δείξουμε προς τα έξω ενιαία στάση υπέρ των συμφερόντων της χώρας», διευκρινίζει.
Για τις μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας, δηλώνει ότι θα πρέπει «να διαμορφώσουμε μια δημοκρατική πολιτική κουλτούρα και θεσμούς που να προάγουν συνθέσεις και συναινέσεις με διαφάνεια και στη βάση αρχών και προγραμματικών συγκλίσεων».
Σχετικά με τις εξελίξεις στη Γερμανία, τονίζει πως «ό,τι κι αν γίνει, εμείς πρέπει να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα με βάση το σχέδιό μας. Δεν μας συμφέρει ούτε η στάση αναμονής, ούτε η αναβλητικότητα».
Αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές να βγει η χώρα στις αγορές έχοντας δημιουργήσει επαρκή κεφαλαιακά αποθέματα αντί της προληπτικής πιστωτικής γραμμής. «Από τι στιγμή που και οι δανειστές συμφωνούν με αυτόν τον «οδικό χάρτη» θεωρώ ότι ορισμένοι από την αντιπολίτευση, που οι ίδιοι ζητούν επίμονα πιστοληπτική γραμμή, όχι μόνο δεν επιδεικνύουν σωφροσύνη, αλλά δεν προσφέρουν και καλή υπηρεσία στη χώρα», υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
ΑΠΕ,in.gr
- Φίλοι εναντίον φίλων – Σπάνιος «εμφύλιος πόλεμος» δίχασε τη μεγαλύτερη ομάδα χιμπατζήδων
- Ένα γράμμα του DNA αρκεί για να μετατρέψει θηλυκά έμβρυα σε αρσενικά
- Ο Τραμπ ακύρωσε ό,τι ονειρεύεται κάθε λογικός πρόεδρος: Καλούς πράκτορες και ακριβείς πληροφορίες για το Ιράν
- Οι τελευταίες «δουλειές» που έκανε ο Κώστας Τσιάρας, πριν κλείσει την πόρτα του ΥΠΑΑΤ
- Στο «στόχαστρο» και της Μίλαν ο Καρέτσας
- Γιαν Μαρτέλ: Οι ήρωες της Ιλιάδας είναι οι Γκέιτς και οι Έπσταϊν της εποχής που τσακώνονται μεταξύ τους


