Τσαβούσογλου: Περιμένουμε να τηρήσει τον λόγο του ο Τραμπ
Η Τουρκία περιμένει από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να «τηρήσει τον λόγο του» και να τερματίσει τον εξοπλισμό των κουρδικών πολιτοφυλακών YPG της Συρίας που θεωρούνται «τρομοκράτες» από την Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η Τουρκία περιμένει από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να «τηρήσει
τον λόγο του» και να τερματίσει τον εξοπλισμό των κουρδικών
πολιτοφυλακών YPG της Συρίας που θεωρούνται «τρομοκράτες» από την
Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ
Τσαβούσογλου.
Ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε λέγοντας ότι «το να περιμένουμε ότι ο Τραμπ θα τηρήσει τον λόγο του είναι το πιο φυσικό δικαίωμά μας». Χθες ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε υποστηρίξει πως ο Τραμπ διαβεβαίωσε τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «έδωσε πολύ σαφείς οδηγίες να σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων στις YPG», στη διάρκεια τηλεφωνικής επικονωνίας που είχαν οι δύο πρόεδροι.«Φυσικά θέλουμε να το δούμε να εφαρμόζεται», πρόσθεσε σήμερα ο Τσαβούσογλου.
Ασάφειες από τον Λευκό Οίκο
Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από τον Λευκό Οίκο, η αμερικανική κυβέρνηση έμοιαζε ωστόσο λιγότερο σαφής όσον αφορά τις προθέσεις της έναντι των πολιτοφυλακών αυτών.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τον ομόλογό του για «ρυθμίσεις που εκκρεμούν αναφορικά με τη στρατιωτική υποστήριξη προς τους εταίρους μας επί του πεδίου στη Συρία, τώρα που η μάχη της Ράκα έχει τελειώσει και φθάνουμε σε μια φάση σταθεροποίησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι στο Νταβός, ενώ αμερικανική αντιπροσωπεία ταξιδεύει για Μόσχα
- Ημέρες ART/ TECH από την COSMOTE TELEKOM: 4 λόγοι που δεν πρέπει να το χάσεις με τίποτα
- Τζολάκης: «Χαρούμενος για τους τρεις βαθμούς» (vid)
- Γιατί «χτύπησε» η ειδοποίηση από το 112 σε τερματικά POS – «Δεν είναι σφάλμα», λένε από την Πολιτική Προστασία
- Πού θα φτάσει φέτος ο κατώτατος – Ποια επιδόματα επηρεάζονται
- Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε κτηνοτροφική μονάδα – Αγνοούνται 60 πρόβατα
