Παπαδημούλης: Μια στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως θύμα βίας
Έκκληση στα κράτη-μέλη της ΕΕ «να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, να διαθέσουν επαρκείς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και να εργαστούν για τη θέσπιση καλύτερων μηχανισμών πρόληψης», απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Έκκληση στα κράτη-μέλη της ΕΕ «να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, να διαθέσουν επαρκείς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και να εργαστούν για τη θέσπιση καλύτερων μηχανισμών πρόληψης», απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σημειώνει ότι η βία κατά των γυναικών παραμένει μεταξύ των σοβαρότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες καθημερινά, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΠΟΥ, μια στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχουν βιώσει τη βία στη ζωή τους.
«Ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου που κατέχει το χαρτοφυλάκιο ισότητας και διαφορετικότητας, ρόλος μου είναι να συνεχίσω να κατευθύνω τις πολιτικές του Κοινοβουλίου στον τομέα αυτό», αναφέρει ο κ.Παπαδημούλης και δεσμεύεται να συνεχίσει «τις προσπάθειες ώστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταπολεμήσει όλες τις μορφές βίας κατά των γυναικών σε όλα τα επίπεδα».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Τροχαίο με στρατιωτικό Steyr στον Έβρο – Δύο τραυματίες
- Ρωσία: Μετά την επίσκεψη Βανς, το Κρεμλίνο λέει ότι θα αναπτύξει τις σχέσεις με Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν
- Σε «Red Code» Αχαΐα και Ηλεία ενόψει της κακοκαιρίας – Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
- Ιστορική συμμετοχή για την Εθνική στη League A του Nations League – Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κλήρωση
- Αρχεία Έπσταϊν: Το Συμβούλιο της Ευρώπης ήρε τη διπλωματική ασυλία του πρώην γενικού γραμματέα του, Γιάγκλαντ
- «Είναι ανθρωποκτονία» – Μια νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα γύρω από τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν
