Συζήτηση Γιούνκερ – Τσίπρα για ολοκλήρωση ελληνικού προγράμματος
Για τις καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Αττική, καθώς και για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στις Βρυξέλλες.
Για τις καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Αττική, καθώς και για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στις Βρυξέλλες.
Η συνάντηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γιούνκερ για το θέμα της εκπόνησης ενός πενταετούς σχεδίου κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Συζήτησαν, επίσης, την πορεία προς την τρίτη αξιολόγηση και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βεβαιότητα για άμεση ολοκλήρωσή της καθώς και η κοινή βούληση για επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.
Ο ελληνας πρωθυπουργός προσήλθε στη Σύνοδο Κορυφής προερχόμενος από το Παρίσι, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Μόλις έφτασε κάθισε δίπλα στην καγκελάριο της Γερμανίας και στα πρώτα λόγια που αντάλλαξαν η κ. Μέρκελ τον συνεχάρη για τα δύο Βραβεία που έλαβε κατά την παραμονή του στο Παρίσι, το Βραβείο Πολιτικού Σθένους από την πολιτική Επιθεώρηση Politique Internationale και το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες από τον Δικηγορικό Σύλλογο του Παρισιού.
Σε ό,τι αφορά την Ανατολική Εταιρική Σχέση, για τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία, η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι στηρίζει τις προσπάθειες για ενίσχυση του κράτους δικαίου, εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και σύγκλιση τους με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Με αυτές τις ομάδες συζητά ο Τζι Τζέι Σορτς
- Γκαζάκια κατά στελεχών της ΝΔ: «Χτύπημα που στόχευε σε δολοφονία» – Τι λένε Ιωακείμοβιτς και Αναστασιάδης
- Πολυκατοικία στα Πετράλωνα: Έλεγχοι από πραγματογνώμονες της Πολεοδομίας
- Ο τρόπος που δείχνει ο σκύλος ότι δεν είναι καλά
- Τενίστας είχε… πρόγραμμα: Zήτησε τάιμ άουτ για να φάει και μετά παραπονέθηκε για στομαχικές διαταραχές (vid)
- Ελένη Φουρέιρα: Εκρηκτική συναυλία στο Κατράκειο – Στο πλευρό της ο Αλμπέρτο Μποτία
- Γερμανία: Φωτιά σε νοσοκομείο – Τουλάχιστον δυο νεκροί, δεκάδες τραυματίες
- Εθνική μπάσκετ: Στη Ρουμανία για τη νίκη-πρόκριση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442