Τραμπ: Κλείνω το φιλανθρωπικό μου ίδρυμα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κλείσει το φιλανθρωπικό ίδρυμά του, το οποίο έχει κατηγορηθεί ότι παραβίασε τους κανόνες που απαγορεύουν στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να χρηματοδοτούν τους επικεφαλής τους, τις εταιρείες τους ή τις οικογένειές τους, ανέφεραν σήμερα πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κλείσει το φιλανθρωπικό ίδρυμά του, το οποίο έχει κατηγορηθεί ότι παραβίασε τους κανόνες που απαγορεύουν στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να χρηματοδοτούν τους επικεφαλής τους, τις εταιρείες τους ή τις οικογένειές τους, ανέφεραν σήμερα πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Τον Δεκέμβριο του 2016 ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι θα κλείσει το ίδρυμα για να αποφύγει οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων. Το προηγούμενο διάστημα είχε αποκαλυφθεί ότι το ίδρυμα είχε προχωρήσει σε αμφιλεγόμενες ενέργειες, όπως για παράδειγμα, είχε πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του Τραμπ σε μια υπόθεση, είχε αγοράσει ένα μεγάλο πορτρέτο του και είχε συμβάλει οικονομικά στην πολιτική καριέρα του.
Στην τελευταία φορολογική δήλωση που υπέβαλε, το ίδρυμα Τραμπ ανακοίνωνε ότι πρόκειται να κλείσει και ζητούσε να του δοθεί η έγκριση να μοιράσει τους πόρους που παραμένουν στα ταμεία του, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι NBC News.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, μία από τις λέσχες γκολφ που ανήκουν στον πρόεδρο κατέβαλε ποσό μεγαλύτερο των 158.000 δολαρίων στο ίδρυμα. Τα χρήματα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο ενός δικαστικού διακανονισμού μετά από μια μήνυση που είχε κατατεθεί σε βάρος της λέσχης.
Το ίδρυμα, το ενεργητικό του οποίου είναι μικρότερο από 1 εκατ. δολάρια, «βιάζεται να μοιράσει το υπόλοιπό του το συντομότερο δυνατόν για να βοηθήσει πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις», ανέφερε εκπρόσωπος.
ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr
- Αφγανιστάν: «Εκατοντάδες νεκροί» από βομβαρδισμό του Πακιστάν σε κλινική αποτοξίνωσης στην Καμπούλ
- Ιράν: Ο Βανς απαντά για το εάν έχει επιφυλάξεις σχετικά με τον πόλεμο
- Ιράν: Διακριτικές επαφές του ΟΗΕ για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς δημόσιες ανακοινώσεις
- Κούβα: Η κυβέρνηση Τραμπ απαιτεί να αποχωρήσει από την εξουσία ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ
- Κούβα: «Θα έχω την τιμή να την πάρω», λέει ο Τραμπ – «Μπορώ να κάνω ό,τι θελήσω»
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί διαψεύδει ότι βρίσκεται σε επαφή με τον απεσταλμένο των ΗΠΑ Γουίτκοφ