
Κύηση: Ποια στάση ύπνου μειώνει τον κίνδυνο θνησιγένειας
Οι γυναίκες θα πρέπει να κοιμούνται στο πλάι το τελευταίο τρίμηνο της κύησης ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο θνησιγένειας, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Obstetrics & Gynaecology.
Οι γυναίκες θα πρέπει να κοιμούνται στο πλάι το τελευταίο τρίμηνο της κύησης ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο θνησιγένειας, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Obstetrics & Gynaecology.
Η μελέτη MiNESS περιελάμβανε στοιχεία για 1.000 γυναίκες και δείχνει ότι ο κίνδυνος θνησιγένειας είναι διπλάσιος αν η έγκυος κοιμάται ανάσκελα κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης.
Συγκεκριμένα εστίσαν σε 291 κυήσεις που κατέληξαν σε θνησιγένεια και 375 γυναίκες που γέννησαν ζωντανό νεογνό.
Οι ερευνητές σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι αυτό που έχει σημασία είναι η θέση που αποκοιμιέται η έγκυος και δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι γυναίκες αν όταν ξυπνάνε είναι ανάσκελα.
Αν και προς το παρόν δεν μπορούν να αιτιολογήσουν τον συσχετισμό, οι ειδικοί εικάζουν ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι όταν η γυναίκα κοιμάται ανάσκελα ο συνδυασμός του βάρους του εμβρύου και της μήτρας ασκούν πίεση στα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα τον περιορισμό της αιματικής κυκλοφορίας και του οξυγόνου προς το έμβρυο.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Γλαβίνας: Ο Μητσοτάκης κανονικοποίησε το ρουσφέτι, η κυβέρνηση δεν έχει πλέον δημοκρατική νομιμοποίηση
- Σαουθάμπτον – Άρσεναλ 2-1: «Βόμβα» από τους «Άγιους», άφησαν εκτός FA Cup τους «κανονιέρηδες»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]
- Ηρακλής – Άρης 2-3 σετ: Ανατροπή ανόδου οι «κίτρινοι», επέστρεψαν στη Volley League μετά μετά από 10 χρόνια
- Η ιστορία δείχνει πως η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν θα αντισταθεί μέχρι τελικής πτώσης σε μια εισβολή των ΗΠΑ
- Φωτιά σε όχημα στη λεωφόρο Αθηνών στον Ασπρόπυργο – Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αθήνα

