Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα ευρήματα των αστυνομικών από τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Τα ευρήματα των αστυνομικών από τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Έναν αυτοσχέδιο σωλήνα εκτόξευσης φωτοβολίδων και υπολείμματα από ναυτικές φωτοβολίδες βρήκαν οι αστυνομικοί στα Εξάρχεια, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Έναν αυτοσχέδιο σωλήνα εκτόξευσης φωτοβολίδων και υπολείμματα από ναυτικές φωτοβολίδες βρήκαν οι αστυνομικοί στα Εξάρχεια, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό αυτό, το οποίο έπεσε στα χέρια των αστυνομικών, μεταφέρθηκε για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια για αποτυπώματα και DNA.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως οι αντιεξουσιαστές σκόπιμα έκαναν χρήση ναυτικών φωτοβολίδων για να μη σβήνουν.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για τον τραυματισμό της δικηγόρου, Αναστασίας Τσουκαλά, τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου.

Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης, ενώ επίσης κατά αγνώστων ασκήθηκε δίωξη και για εμπρησμό από πρόθεση ενός αυτοκινήτου.

Σημειώνεται πως η κ. Τσουκαλά νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, ύστερα από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Τόσκας: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος ανέφερε πως την είδε και μίλησε με τους γιατρούς του «Ευαγγελισμού», όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη η άτυχη γυναίκα.

«Η συγκεκριμένη καθηγήτρια ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος με αγώνες για αποτροπή της αυθαιρεσίας της βίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα από όλες τις πλευρές και για αυτό είναι δύο φορές κρίμα» σημείωσε ο κ. Τόσκας, ενώ τόνισε πως συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.

«Έγιναν αρκετές συλλήψεις ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια σε αυτή την περιοχή. Δυστυχώς δεν προέκυψε κάτι για κάποιον που να έχει άμεση σχέση με το περιστατικό, αλλά συνεχίζονται οι έρευνες» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024