Εκατοντάδες Τούρκοι στο σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη
Εκατοντάδες Τούρκοι προκειμένου να τιμήσουν την επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ, βρέθηκαν σήμερα στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη όπου υπάρχει το σπίτι-μουσείο στο οποίο φέρεται να γεννήθηκε ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κοσμικού κράτους.
Εκατοντάδες Τούρκοι προκειμένου να τιμήσουν την επέτειο του θανάτου του
Κεμάλ Ατατούρκ, βρέθηκαν σήμερα στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη
όπου υπάρχει το σπίτι-μουσείο στο οποίο φέρεται να γεννήθηκε ο ιδρυτής
του σύγχρονου τουρκικού κοσμικού κράτους.
Περίπου 30 λεωφορεία αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες με ΙΧ, προερχόμενοι από διάφορα μέρη της Τουρκίας, δημιούργησαν το αδιαχώρητο στον χώρο του προξενείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ανάμεσα στους επισκέπτες, ήταν και δεκάδες παιδιά από σχολεία της γειτονικής χώρας αλλά και άνθρωποι που έχουν επισκεφθεί πολλές φορές τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές.
Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες θα παραμείνουν το τριήμερο στην πόλη, προκειμένου να θαυμάσουν διάφορα μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. Οπως εκτιμούν τουριστικά πρακτορεία, θα ήταν περισσότεροι οι Τούρκοι αλλά υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις λόγω της χτεσινής απεργίας των τελωνειακών. Αν και δεν προέκυψε τελικά πρόβλημα στα τελωνεία, ο φόβος απέτρεψε πολλούς από το να ταξιδέψουν ενώ το είχαν προγραμματίσει.
ΑΠΕ,in.gr
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
