Έρευνα για σεξουαλική επίθεση που διαπράχθηκε το 2008 στο νότιο Λονδίνο από έναν άνδρα ξεκίνησε η βρετανική αστυνομία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο άνδρας αυτός ήταν ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι.

Η Σκότλαντ Γιαρντ δεν επιβεβαίωσε το όνομα του υπόπτου, δεδομένου ότι δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Σύμφωνα με το Sky News, το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε κοντά στο Ολντ Βικ, το θέατρο του οποίου ο Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2004 μέχρι το 2015.

Την Πέμπτη, ένας πρώην εργαζόμενος στο Ολντ Βικ είπε ότι είδε τον Σπέισι να παρενοχλεί άνδρες κατ’ επανάληψη και κατηγόρησε το θέατρο ότι «έκανε τα στραβά μάτια».

Η διεύθυνση του θεάτρου, που ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο, απάντησε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι «δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να σχολιάσει πράγματα που μπορεί να συνέβησαν στο παρελθόν». Το θέατρο πάντως έχει ανακοινώσει μια ηλεκτρονική διεύθυνση (confidential@oldvictheatre.com) όπου μπορούν να απευθύνονται όποιοι γνωρίζουν πληροφορίες για την υπόθεση.

Στις ΗΠΑ, ένας ηθοποιός που ζήτησε να μην κατονομαστεί κατηγόρησε τον σταρ ότι προσπάθησε να τον βιάσει όταν ήταν μόλις 15 ετών. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN υποστηρίζει επίσης ότι οκτώ νυν και πρώην συνεργάτες της τηλεοπτικής σειράς House of Cards, με πρωταγωνιστή τον Σπέισι, χαρακτήρισαν «τοξική» την ατμόσφαιρα στο πλατό λόγω της συμπεριφοράς του 58χρονου ηθοποιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr