Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησε στο υπουργείο Εργασίας το ΠΑΜΕ, με αφορμή την επικείμενη τρίτη αξιολόγηση, η οποία, όπως υποστηρίζει, θα φέρει νέα βαριά μέτρα στις πλάτες του λαού.

Οι συγκεντρωμένοι του ΠΑΜΕ δεν επέτρεψαν στους εργαζόμενους του υπουργείου να εισέλθουν στο κτίριο, ενώ ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό, με το οποίο προαναγγέλλεται το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 9 Νοεμβρίου.

Δηλώσεις από το γραφείο της υπουργού

Τα μέλη του ΠΑΜΕ έδωσαν συνέντευξη Τύπου από το γραφείο της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, σημειώνοντας πως η κατάληψη του υπουργείου είναι ένα μήνυμα επιθετικής διεκδίκησης για την κατάργηση των αντεργατικών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι ο μέσος μισθωτός έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια μείωση της αγοραστικής του δύναμης κατά 23% και του βιοτικού του επιπέδου την περίοδο της κρίσης κατά 50%.

Ο Παναγιώτης Σοφός, μέλος του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι συνολικά έχουν περάσει αυτά τα χρόνια 23 αντισυνταξιουχικοί νόμοι με αποτέλεσμα το 50% των συνταξιούχων να ζει με σύνταξη κάτω από 500 ευρώ το μήνα και ότι με το Ν.4387/2016 έχουν χαθεί για τους συνταξιούχους εισοδήματα άνω των 60 δισ. ευρώ.

Ο Αλέκος Περράκης, μέλος του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους και τους ανέργους να μη συμβιβαστούν με τα «νέα μέτρα» και να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις.

in.gr