Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός συνδικάτου παραγωγών του Χόλιγουντ ο Γουάινσταϊν

Εκτός συνδικάτου παραγωγών του Χόλιγουντ ο Γουάινσταϊν

Το ισχυρό συνδικάτο παραγωγών του Χόλιγουντ επικύρωσε τον αποκλεισμό του μεγιστάνα του κινηματογράφου που έγινε παρίας, του Χάρβεϊ Γουάινστιν, δηλώνοντας ότι η σεξουαλική παρενόχληση δεν θα είναι πλέον ανεκτή στις τάξεις του.

Το ισχυρό συνδικάτο παραγωγών του Χόλιγουντ επικύρωσε τον αποκλεισμό του μεγιστάνα του κινηματογράφου που έγινε παρίας, του Χάρβεϊ Γουάινστιν, δηλώνοντας ότι η σεξουαλική παρενόχληση δεν θα είναι πλέον ανεκτή στις τάξεις του.

«Δεδομένης της συμπεριφοράς του Χάρβεϊ Γουάινστιν, η οποία περιγράφεται ευρέως με νέα άρθρα που έρχονται στο φως ακόμη σήμερα, το εθνικό διοικητικό συμβούλιο του συνδικάτου των παραγωγών ψήφισε ομόφωνα υπέρ του ισόβιου αποκλεισμού του», γράφει στην ανακοίνωσή του PGA.

«Ο κ. Γουάινστιν αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες για μη συναινετικές ερωτικές επαφές. Ο ίδιος άρχισε να λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη, άκουσε αυτά που λέγονται στο περιβάλλον του και ακολουθεί έναν άλλο δρόμο. Ελπίζει ότι αν σημειώσει αρκετή πρόοδο, θα του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία», δήλωσε εκπρόσωπος του πρώην επικεφαλής της Miramax.

Περισσότερες από 80 γυναίκες, ανάμεσά τους σταρ όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Ατζελίνα Τζολί, κατηγόρησαν δημόσια τον μέχρι πρότινος ισχυρό παραγωγό για σεξουαλική παρενόχληση ή βιασμό από τότε που η εφημερίδα New York Times και το περιοδικό New Yorker δημοσίευσαν σχετικά άρθρα πριν από σχεδόν ένα μήνα.

Χθες νέες κατηγορίες ήρθαν στο φως, με τις καταγγέλλουσες να αναφέρουν στη New York Times γεγονότα που διαδραματίστηκαν τη δεκαετία του 1970, όταν ο Γουάινστιν ήταν παραγωγός ροκ συναυλιών.

Ο Γουάινστιν έχει ήδη αποπεμφθεί από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Οι ταινίες που χρηματοδοτήθηκαν από τις εταιρίες παραγωγής που ίδρυσε με τον αδελφό του Μπομπ έλαβαν περισσότερες από 300 υποψηφιότητες στα Οσκαρ και 81 χρυσά αγαλματίδια.

Ο 65χρονος Γουάινστιν αποπέμφθηκε επίσης από τη θέση του συμπροέδρου της Weinstein Company, την οποία ίδρυσε με το αδελφό του, και από το διοικητικό της συμβούλιο.

Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες κατηγορίες, η Hope Exiner d’Amore που εργαζόταν στην εταιρία παραγωγής συναυλιών του Γουάινστιν δηλώνει ότι αυτός τη βίασε μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου τη δεκαετία του 1970 και η Σίνθια Μπαρ δηλώνει ότι την εξανάγκασε σε στοματικό σεξ σε ένα διάδρομο.

Το Σάββατο, στο New Yorker η ηθοποιός Αναμπέλα Σιόρα -υποψήφια στα βραβεία Emmy για την ερμηνεία της στη σειρά «The Sopranos»- κατηγόρησε τον Γουάινστιν ότι τη δεκαετία του 1990 εισέβαλε δια της βίας στο διαμέρισμά της και τη βίασε. Την περασμένη εβδομάδα, η ηθοποιός Dominique Huett κατέθεσε μήνυση σε βάρος του δηλώνοντας ότι το 2010 την εξανάγκασε σε στοματικό σεξ.

Οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης, του Λος Αντζελες και του Λονδίνου επιβεβαίωσαν ότι διενεργούν έρευνες για διάφορες κατηγορίες σε βάρος του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024