Μάλτα: Διαδήλωση για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Γκαλιζία
Πολλές χιλιάδες Μαλτέζοι διαδήλωσαν την Κυριακή στη Σλιέμα, κοντά στη Βαλέτα, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ που κατήγγειλε τα φαινόμενα διαφθοράς, της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία.
Πολλές χιλιάδες Μαλτέζοι διαδήλωσαν την Κυριακή στη Σλιέμα, κοντά στη Βαλέτα, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ που κατήγγειλε τα φαινόμενα διαφθοράς, της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μιας συλλογικότητας πολιτών, που είχε διοργανώσει και πριν από μια εβδομάδα μια μαζική κινητοποίηση, οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της παράκτιας πόλης φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ντροπή, ντροπή» και «Δικαιοσύνη, δικαιοσύνη».
Ορισμένοι από το πλήθος σφύριζαν με σφυρίχτρες, κάποιοι άλλοι πήγαν έχοντας κλείσει το στόμα τους με κόκκινη ταινία και κρατώντας πανό με το σύνθημα «Δεν θα μας αναγκάσετε να σιωπήσουμε», «Η χώρας μας αξίζει περισσότερα».
Ως μια ένδειξη αλληλεγγύης στους γιους της Γκαλιζία, που σκοτώθηκε την 16η Οκτωβρίου από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κάτω από το όχημά της, οι διαδηλωτές κρατούσαν κλαδιά δάφνης, σύμβολο δύναμης και θάρρους.
Όπως συνέβη και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, ο κόσμος ζητούσε την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας και του υπουργού Δικαιοσύνης και την αντικατάστασή τους από πρόσωπα που θα εγκριθούν από τα δύο τρίτα των βουλευτών.
Η κηδεία της δημοσιογράφου θα γίνει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
- Βαθμολογία UEFA: Καλή συγκομιδή για την Ελλάδα, αλλά και χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Τσεχία
- Αμερικανοί πολιτικοί ζητούν από Ισραήλ, ΗΠΑ να ερευνήσουν τον βομβαρδισμό εναντίον δημοσιογράφων στον Λίβανο