
Πρίγκιπας Σαουδικής Αραβίας: Επιστροφή στο μετριοπαθές Ισλάμ
Την εξάλειψη του εξτρεμισμού υποσχέθηκε ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, ο οποίος δήλωσε ότι κλειδί του εκσυγχρονισμού αποτελεί η επιστροφή σε «ένα μετριοπαθές Ισλάμ». Όπως αναφέρει, οι επτά στους δέκα πολίτες της Σαουδικής Αραβίας είναι κάτω των 30 ετών και θα επιθυμούσαν μια ζωή στην οποία η θρησκεία να σημαίνει ανοχή. Στις δηλώσεις αυτές προχώρησε μετά την ανακοίνωση επένδυσης 500 δισ. δολαρίων για μια νέα πόλη και επιχειρηματική ζώνη.
Την εξάλειψη του εξτρεμισμού υποσχέθηκε ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, ο οποίος δήλωσε ότι κλειδί του εκσυγχρονισμού αποτελεί η επιστροφή σε «ένα μετριοπαθές Ισλάμ».
Όπως αναφέρει, οι επτά στους δέκα πολίτες της Σαουδικής Αραβίας είναι κάτω των 30 ετών και θα επιθυμούσαν μια ζωή στην οποία η θρησκεία να σημαίνει ανοχή. Στις δηλώσεις αυτές προχώρησε μετά την ανακοίνωση επένδυσης 500 δισ. δολαρίων για μια νέα πόλη και επιχειρηματική ζώνη.
Η νέα πόλη που ετοιμάζεται να χτίσει θα ονομάζεται NEOM και θα βρίσκεται στην ακτή της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο σχέδιο του Πρίγκιπα να αναμορφώσει το βασίλειο και να μειώσει την εξάρτησή του από το πετρέλαιο.
Στην εξουσία βρίσκεται από το 2015 ο Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ και όπως αναφέρει προτίθεται να δημιουργήσει το μεγαλύτερο κρατικό fund διαχείρισής πλούτου στον κόσμο.
in.gr
- Κόντρα Μενδώνη – Δούκα για τη Βασιλίσσης Σοφίας: «Πολέμησε το έργο ο δήμαρχος», «η υπουργός έχει επιλεκτική μνήμη»
- O ZAON γράφει ένα υπέροχο αθλητικό παραμύθι (pics)
- Ηλεία: Ο σύντροφος της μητέρας έκαιγε και δάγκωνε το 10 μηνών βρέφος – Προφυλακιστέοι και οι δύο
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Τουρκία: Θρησκευτική η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης
- Οι πιθανότητες για τα play off στη Euroleague – Το 100% του Ολυμπιακού για την τετράδα και ο Παναθηναϊκός (pic)
- Παύλος Κουντουριώτης: «Μας βάλανε στο σημάδι»


