Στο έλεος της κακοκαιρίας πρόσφυγες στη Χίο
Σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν στο hotspot της ΒΙΑΛ στο Χαλκειός της Χίου με πρόσφυγες να στήνουν αυτοσχέδιες σκηνές ακόμα και πάνω στα δένδρα για να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία.
Σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν στο hotspot της ΒΙΑΛ στο Χαλκειός της Χίου με πρόσφυγες να στήνουν αυτοσχέδιες σκηνές ακόμα και πάνω στα δένδρα για να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία.
Παρά τις προειδοποιήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι περίπου 400 πρόσφυγες που δεν χωρούν στο hotspot και μένουν προσωρινά σε χωράφια της περιοχής αναγκάστηκαν να βρουν μόνοι τους λύση για να αποφύγουν τα λασπόνερα.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το politischios.gr η κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή το πρωί της Τρίτης, όταν και ξέσπασε η κακοκαιρία είναι απογοητευτική με ανθρώπους να μην έχουν ούτε την στοιχειώδη προφύλαξη που προσφέρουν οι σκηνές και να προσπαθούν να προστατευτούν χρησιμοποιώντας κουβέρτες και καλάμια.
Την ίδια στιγμή παραμένει σε εκκρεμότητα η απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για μεταφορά ικανού αριθμού προσφύγων σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας.
in.gr
- Γιορτή σήμερα 15 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πόλεμος με το Ιράν: Πώς μπορεί να αυξήσει τις τιμές στα ράφια των αμερικανικών καταστημάτων
- Ρεάλ Μαδρίτης – Έλτσε 4-1: Στο -1 από την κορυφή η «Βασίλισσα», γκολ από τα 70 μέτρα ο Γκιουλέρ (vids)
- Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Σούπερ Μαυροπάνος «φρέναρε» τους «πολίτες»! (vid)
- Ουντινέζε – Γιουβέντους 0-1: Σε «τροχιά» Champions League η «Γηραία Κυρία»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.03.2026]


