
Στο έλεος της κακοκαιρίας πρόσφυγες στη Χίο
Σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν στο hotspot της ΒΙΑΛ στο Χαλκειός της Χίου με πρόσφυγες να στήνουν αυτοσχέδιες σκηνές ακόμα και πάνω στα δένδρα για να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία.
Σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν στο hotspot της ΒΙΑΛ στο Χαλκειός της Χίου με πρόσφυγες να στήνουν αυτοσχέδιες σκηνές ακόμα και πάνω στα δένδρα για να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία.
Παρά τις προειδοποιήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι περίπου 400 πρόσφυγες που δεν χωρούν στο hotspot και μένουν προσωρινά σε χωράφια της περιοχής αναγκάστηκαν να βρουν μόνοι τους λύση για να αποφύγουν τα λασπόνερα.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το politischios.gr η κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή το πρωί της Τρίτης, όταν και ξέσπασε η κακοκαιρία είναι απογοητευτική με ανθρώπους να μην έχουν ούτε την στοιχειώδη προφύλαξη που προσφέρουν οι σκηνές και να προσπαθούν να προστατευτούν χρησιμοποιώντας κουβέρτες και καλάμια.
Την ίδια στιγμή παραμένει σε εκκρεμότητα η απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για μεταφορά ικανού αριθμού προσφύγων σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας.
in.gr
- ΗΠΑ: Σφοδρές αντιδράσεις για το «παραλήρημα» του Τραμπ – «Αντισταθείτε στην τρέλα του»
- Σπάθας: «Οι λεπτομέρειες στο γκολ του Γιαζίτσι που ακυρώθηκε» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: «Θεσμική σκευωρία»
- Βρετανοί νέοι και άνεργοι ψάχνουν λύση στον στρατό
- Γιατί οι πλούσιοι Κινέζοι αναζητούν πολυτελείς κατοικίες στη Ζιμπάμπουε
- Γιορτή σήμερα 6 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Μεγάλη Δευτέρα και Εορτολόγιο
